Andy Schleck završio karijeru

Bivši pobjednik Tour de Francea, 29-godišnji luksemburški biciklist Andy Schleck, zbog ozljede koljena je prisiljen prekinuti svoju kratkotrajnu profesionalnu karijeru.
Schleck se ozlijedio na početku ovogodišnjeg Tour de Francea, kad mu je pri padu puknuo križni ligament te oštećena hrskavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da sam razočaran što ovako završavam karijeru. Želio sam se nastaviti boriti, ali moje koljeno mi to ne dopušta. Od pada na Touru nije bilo nekog velikog napretka. Ligament sam zaliječio, ali hrskavica je potpuno drugačija priča”, izjavio je Schleck u priopćenju za medije koje je objavila njegova momčad Trek.

“Naporno sam radio na rehabilitaciji, no kad sam saznao da bih mogao pogoršati stanje i zaraditi kroničnu ozljedu, shvatio sam da je ovo najbolja odluka”, dodao je Schleck.

Mlađi brat Franka Schlecka, s kojim je nastupao za istu momčad Trek, najveći trenutak u karijeri imao je 2010. godine, kad je proglašen pobjednikom Tour de Francea nakon što je trofej oduzet Španjolcu Albertu Contadoru koji je bio pozitivan na doping testu. Godinu prije i godinu poslije Andy Schleck je završio kao drugi u ukupnom redoslijedu Toura, a u njegovoj biciklističkoj biografiji ističe se i pobjeda na prestižnoj jednodnevnoj utrci Liege-Bastogne-Liege 2009. godine. Posljednju etapnu pobjedu ostvario je u 18. etapi Tour de Francea 2011. godine, da bi njegova karijera krenula silaznom putanjom nakon ozljede kuka 2012. na utrci Criterium du Dauphine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Biciklizam je dugo godina bio moj život i trebat će mi vremena da shvatim čime se želim baviti. No, uvijek sam tvrdio da moj život nije počeo s biciklizmom, niti će završiti”, zaključio je Schleck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.