Ante Čačić nakon poraza koji je zakomplicirao život Hrvatskoj: ‘I dalje smo prvi, nije to tragedija’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacije poražena je od Turske, na gostovanju, 1:0. Nakon sjajnog prvog dijela Vatreni su pali u nastavku, i to nakon što je Luka Modrić, kako bi prikupio snagu, ”uzeo” mali predah. Ništa na utakmici nije funkcioniralo bez Modrića, od njega su kretali svi napadi, on je uglavnom pripremao sve prilike koje su uredno promašivali Perišić, Mandžukić… Drugim riječima, dok je igrao Modrić igrala je i Hrvatska. To je svakako zabrinjavajuće, Luka je naš najbolji igrač, jedan od najboljih nogometaša svijeta, ali ne može sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nakon poraza, a nakon pobjede Islanda protiv Ukrajine, ima 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Island, no, Hrvatska ima nešto bolju gol – razliku. Turska i Ukrajina imaju 14 bodova. Do kraja kvalifikacija Vatrenima su preostale dvije utakmice, Finska u Osijeku te gostovanje u Ukrajini.

Što je za HRT nakon utakmice rekao izbornik Ante Čačić?

“Tri boda su otišla domaćinu koji se vratio u utrku za SP. Miješaju mi se emocije u ovom trenutku. Naravno da nisam sretan zbog rezultata. Ali, ako znamo okolnosti prije susreta, igrali smo kvalitetnih 90 minuta. Međutim, dogodi se taj jedan kiks i to je to. Nismo imali mirnoće”, rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo i dalje prvi, nije ovo tragedija. Veseli me način na koji je momčad igrala. Većina igrača je zadovoljila, ali rezultat nije dobar. Glavu gore, ništa nije izgubljeno. Bit će neizvjesno do kraja, kao što smo i govorili na početku. Nas nije pomazila sreća, na Islandu smo primili gol, danas isto tako…”

Za kraj Čačić se osvrnuo, na pitanje novinara, na utakmicu protiv Kosova koju su Vatreni igrali prije samo dva dana. Je li spomenuta utakmica ostavila traga?

“Mi smo odigrali utakmicu nakon 50 i nešto sati, igrači su djelovali iznenađujuće svježe. Žao mi je da ih nije sreća nagradila. No, i manjak koncentracije je posljedica ove zbrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sudac trebao suditi jedanaesterac za Vatrene?

”Jedanaesterac je bio, a i prekršaj na Mandžukiću prije njihova gola. Rasplet? – Sad smo dvije utakmice bliže SP-u, distanca je potpuno ista. Moramo se spremiti za deseti mjesec, ja sam optimist. A i ova igra mi daje razloga za to…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.