Ante Tomić izabran je u najbolju petorku Eurolige

Centru Barcelone hrvatske košarkaške reprezentacije Anti Tomiću u četvrtak je u Milanu, dan prije početka završnog turnira Eurolige, i službeno dodijeljena nagrada za najboljeg centra ove sezone, no Tomić ipak nije osvojio nagradu za najboljeg (MVP) igrača sezone, već je ona pripala odličnom organizatoru igre madridskog Reala Sergiju Rodriguezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Rodrigueza i Tomića, u najbolju petorku sezone izabrani su još branič Emporio Armanija Keith Langford, koji je sa 17.7 koševa po utakmici ujedno i najbolji strijelac natjecanja, te Rudy Fernandez iz Reala i Sonny Weems iz moskovskog CSKA na krilnim pozicijama.

Iako je u svakoj utakmici ove sezone ulazio s klupe, Rodriguez je ostvarivao prosječno 13.5 koševa i 5.0 asistencija po utakmici uz 48.8 posto šuta za tricu, te 89.2 posto iskorištenih slobodnih bacanja.

Tomić, koji je bio proglašavan MVP-jem mjeseca veljače i ožujka, ove je sezone prosječno ubacivao 11.8 koševa uz 6.3 skoka i 63.3 posto šuta iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg obrambenog igrača sezone proglašen je Bryant Dunston iz Olympiakosa, a za najboljeg mladog igrača Bogdan Bogdanović iz Partizana.

Od petka do nedjelje u Milanu će se četiri najbolje europske momčadi boriti za naslov europskog prvaka. U petak će u polufinalima igrati CSKA – Makabi (18 sati), te Real – Barcelona (21 sat), dok je finale na rasporedu u nedjelju od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.