Zašto je Barcelona brutalno izigrala Hezonju i kolika je u tome njegova odgovornost?

Foto: fah

Sve donedavno izgledalo je, barem su tako pisali španjolski mediji, kako će hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja iz Real Madrida ”skončati” u Partizanu, no onda sve okrenulo te je na red došla Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat, barem tako navodi dio španjolskih medija, previše luta. Naime, navodno je sve bilo dogovoreno između Hezonje i katalonskog kluba, što je, dakako, kod navijača Reala dočekano kao izdaja, no i to se izjalovilo. Hezonja je, dakle, kako stvari stoje ni na nebu ni na zemlji, kad ste igrač Reala i sve dogovorite s Barcelonom teško vam navijači to mogu oprostiti. No, nije to jedini Hezonjin ”krimen”.  Ipak, tome unatoč, ne bi trebalo biti problema glede nastavka karijere hrvatskog košarkaša s obzirom da ga dosta klubova želi u svojim redovima, pa i moćni grčki Panathinaikos.

Zašto je došlo do pucanja između Hezonje i Barcelone?

Naime, kako smo već spomenuli ”posao” je bio pred završetkom no onda se čelnicima Barce nisu svidjele neke izjave hrvatskog reprezentativca. Dakle, kako piše Barceloni blizak Mundo Deportivo čelnicima katalonskog kluba nisu se svidjele Hezonjine izjave nakon posljednje prvenstvene utakmice ove sezone.

“Perfekcionista sam i uvijek želim sve trofeje. Ove godine smo ostali bez Eurolige jer smo tu jednu utakmicu odigrali slabo. Zbog toga se loše osjećam. Ovo poklanjam našim navijačima, mom klubu Real Madridu i nadam se osvajanju još više titula”, rekao je Hezonja te je nastavio u istom tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam da je ovo moja porodica. Dočekali su me otvorenih ruku i podržali su me kada su mnogi ljudi pričali brojne neistine. Volio bih im sve vratiti u narednim godinama s još više trofeja.”

Barceloni se takvo promišljanje njihovog potencijalnog igrača nije svidjelo te su odlučili raskinuti već dogovorenu suradnju, piše Mundo Deportivo. Očito se Hezonja htio svidjeti svima, a to kad je rivalitet Barce i Reala u pitanju nije moguće.

Sjajno igrao u Realovom dresu

Kako smo već spomenuli bivšeg NBA igrača želi i aktualni prvak Europe grčki Panathinaikos, a oni nisu jedini. Je li priča s Partizanom gotova, čije je navijače i atmosferu hvalio Hezonja, vrijeme će pokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone Hezonja je u dresu Reala bio najbolji strijelac tog kluba kada govorimo o Euroligi. Naime, u prosjeku je Hrvat u Euroligi ubacivao 13.5 poena te je imao 4.5 skokova, dok je u prvenstvu Španjolske bio nešto skromniji, gdje je ubacivao 10.6 koševa po utakmici. Podsjetimo, Real se prošetao do novog naslova prvaka Španjolske.

Predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez je osobno tražio od Hezonje da potpiše novi ugovor, no hrvatski košarkaš dugo se nije oglašavao glede ugovora te je očigledno ”šurovao” s drugim klubovima, a što se Realu nije svidjelo. Nakon svega ostao je bez Reala i bez Barcelone, ali nije ostao na cesti. Barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.