Ante Tomić ‘otkrio’ tko je na Braču verbalno zlostavljao Janicu Kostelić: ‘To je učinila desničarska rulja koju je HDZ uzgojio i koja kamenuje pedere’

Foto: fah

Kolumnist Slobodne Dalmacije Ante Tomić u svom osebujnom stilu, u novoj kolumni, ”otkrio” je tko je zapravo u Supetru na Braču verbalno zlostavljao i brutalno vrijeđao najbolju hrvatsku sportašicu svih vremena, Janicu Kostelić.  Dakle tko su ti nesretnici i što o njima kaže miljenik HAVC-a Ante Tomić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fašistička retorika dežurnih antifašista

“U Supetru su vrijeđali odani glasači desnice koji inače kamenuju pedere i razbijaju ćirilične natpise, neprosvijećena rulja koju je HDZ brižljivo uzgojio...”, piše Tomić u svojoj kolumni, očito baratajući ”podacima” s kojima ne barata nitko osim njega, uključujući i policiju, koja je privela napadače.  Tomić, međutim, ne navodi u kolumni je li, kad već zna tko je to zlostavljao Janicu, prijavio nasilnike.

Anti, naravno, kako sam navodi u kolumni, nije žao Janice Kostelić, jer se to u ”ovoj idiotskoj zemlji” moglo i očekivati. Evo kako je Ante Tomić opisao brutalan čin vrijeđanja hrvatske sportske geroine: “Događaj je komičan, idiotski, zapanjujući i za ovu komičnu i idiotsku zemlju koja nas ne prestaje zapanjivati. Da je sedam osoba završilo pet dana iz rešetaka jer su pjevali nekakvu pjesmu, a pjesma, suprotno očekivanju nekog naivca, nije pozivala na vjersku, nacionalnu ili rasnu mržnju, nema u njoj ni Jasenovca ni Stare Gradiške, već je bezazlen, prostački bećarac na temu oralnog odnosa, graniči s čudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako netko zbog vrijeđanja Janice Kostelić može biti zatvoren, šta je sljedeće? Doći će izvanzemaljci? Isus će na fejsu objaviti selfi s Djevicom Marijom? Hajduk će biti prvak? Mačke će nam priznati kako već neko vrijeme razumiju sve što govorimo, čak i kad govorimo o antibioticima, atomskim masama ili kvadratnim funkcijama?...”

Zašto je Ante Tomić ljubomoran na Blanku Vlašić i kako je tata Joško rekao što je trebalo reći?

Nije, naravno, Janica Kostelić jedina ”žrtva” pera Ante Tomića, napadao je kolumnist i sugrađanku Blanku Vlašić.  I to zato što javno želi svjedočiti svoju vjeru.  Tolerantnom Tomiću to nije bilo po volji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, da podsjetimo, koliko je to ova ”idiotska zemlja”, kakvom Tomić smatra Hrvatsku, bila dobra prema njemu?

“Kontroverznom piscu, kolumnistu, novinaru i scenaristu, Anti Tomiću, koji sirovim provokacijama iritira veći dio hrvatskih građana, HAVC za pisanje scenarija odobrava nemala sredstva. Ante Tomić dosad je pisao scenarije koji su ”subvencionirani” i to za filmove ”Što je muškarac bez brkova”(2005.), ”Karaula”(2006.), ” ”Neka ostane među nama” (2010.), ”Horvatovi”(2014.), da ne spominjemo TV serije. Iznosi odobrenih sredstava za pisanje scenarija kreću se u rasponu od 35.000 pa do čak 100.000 kuna. Tako je Tomić, zajedno s Rajkom Grlićem, za poticaj pisanja scenarija za dugometražni igrani film koji trenutačno igra u kinima ”Ustav Republike Hrvatske” dobio 100.000 kuna. Film, kojim je navodno oduševljena publika u Srbiji, agitpropovski je angažirana umjetnost na strani promocije “ustavna kaosa”. Nadahnuta neskrivenim rasizmom “praxis-filozofije” (npr. “Hasanbegović je greška društva i prirode”), kojoj je strana svaka ideja opisane hrvatske države-nacije (ista je sama po sebi fašistička), temeljna je, upravo, zastrašujuća poruka ovoga filma…”, rekao je prije nekoliko mjeseci dr. Ivo Biondić, komentirajući što je sve HAVC financirao hrvatskim novcem.

Što je sve HAVC financirao hrvatskim novcem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li onda Ante Tomić u pravu kada tvrdi da je Hrvatska ”idiotska zemlja”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.