‘Antifašisti’ u Mostaru ‘oboružani’ jugoslavenskim zastavama, Titovim slikama i zvijezdom petokrakom napadnuti od strane jednog dijela navijača?

Foto: Snimka zaslona/Hercegovina.info

Oboružani zastavama i znakovljem propale komunističke Jugoslavije u Mostaru su ”antifašisti” proslavili tzv. “dan oslobođenja” tog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno je manja grupa navijača danas u Mostaru bakljama, kamenjem i bocama gađala grupu ”antifašista”, koji su nosili, između ostaloga, već spomenute ”rekvizite”, zastave i majice sa znakovljem komunističke Jugoslavije, isto ono znakovlje pod kojim je počinjen genocid u Vukovaru. Podsjetimo, veliki broj Hecegovaca branio je Vukovar, a i heroj obrane Vukova legendarni Blago Zadro, bio je porijeklom iz Hercegovine. Navodno su navijači gađali okupljenu grupu ”antifašista’ koji su se okupili na Partizanskom groblju.

Podsjetimo, dvije tisuće ”antifašističkih” udruženja iz Bosne i Hercegovine i takozvane regije izlazilo je s Partizanskog groblja kada su prema njima poletjele staklene boce i baklje. Navijači, koji su navodno napali ”antifašiste”, skandirali su razne parole, a oštećeno je i nekoliko autobusa kojima su stigli članovi ”antifašističkih” udruženja.

Policija je brzom intervencijom spriječila nerede te su navijači rastjerani i sve se smirilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, članovi tzv. antifašističkih udruženja iz Bosne i Hercegovine te takozvane regije, kako ovaj dio Europe, koji je proizašao iz raspada komunističke Jugoslavije, iz tko zna kojih razloga nazivaju ”hrvatski mediji”, okupili su se u Mostaru na centralnoj svečanosti manifestacije Dana antifašizma, pritom su znakovljem provocirali Mostarce, koji su itekako na svojim leđima osjetili velikosrpsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu te prije toga na Hrvatsku. Naime, jedan dio agresije na RH od strane Miloševićeve Jugoslavije te JNA došao je s prostora BiH.

Bilo je planirano da povorka sa sudionicima manifestacije propješači dionicu od Musale do Partizanskog groblja, međutim, policija je ipak odlučila da se sudionici prebace autobusima do mjesta održavanja središnjeg programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.