Are: Feuz osvojio mali Kristalni globus, Mayer i Kriechmayr podijelili prvo mjesto

Foto: fah

Austrijanac Matthias Mayer i njegov sunarodnjak Vincent Kriechmayr podijelili su prvo mjesto u zadnjoj utrci spusta koji je u srijedu održan na završnici Svjetskog kupa u Areu, dok je trećeplasirani Švicarac Beat Feuz osvojio mali Kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mayer i Kriechmayr su utrku završili s identičnim vremenom 1:20.21, dok je Feuz bio treći sa zaostatkom od četiri stotinke (1:20.25). Njegov najveći suparnik u borbi za mali Kristalni globus u spustu Norvežanin Aksel Lund Svindal, osvajač olimpijskog zlata u spustu u Pjongčangu, zauzeo je četvrtu poziciju s vremenom 1:20.33.

Sa 60 bodova iz ove utrke i zahvaljujući četvrtom mjestu Svindala, Feuz je osvojio mali Kristalni globus u spustu s ukupno osvojenih 682 boda. Svindal je drugi sa 612 bodova, a Nijemac Thomas Dressen, peti u današnjoj utrci, zauzeo je treće mjesto sa 446 bodova.

Za 31-godišnjeg Feuza ovo je prvi Kristalni globus u karijeri, a najbolji rezultat do sada bilo mu je drugo mjesto u ukupnom poretku u sezoni 2011./12. te poretku spusta i poretku kombinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S raspletom u spustu poznati su svi osvajači kristalnih globusa u muškoj konkurenciji. Austrijanac Marcel Hirscher je već prije završnice u Švedskoj osigurao Veliki kristalni globus te mali Kristalni globus u slalomu i veleslalomu. Norvežan Kjetil Jansrud je osvojio mali Kristalni globus u superveleslalomu, a Talijan Peter Fill u alpskoj kombinaciji. Kombinacija nije na rasporedu završnice u Aareu.

U ženskoj konkurenciji nepoznate su osvajačice dva globusa – u superveleslalomu i u veleslalomu. Talijanka Sofia Goggia je danas osvojila mali Kristalni globus u spustu, Amerikanka Mikaela Shiffrin je već ranije osigurala Veliki kristalni globus i mali Kristalni globus u slalomu, dok je Švicarka Wendy Holdener pobjednica u alpskoj kombinaciji.

Sutra je u Areu na rasporedu superveleslalom skijašica s početkom u 10.30 sati i superveleslalom skijaša u 12,00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati spusta za skijaše, Are:
1 Matthias Mayer (Aut) 1:20.21
1 Vincent Kriechmayer (Aut) 1:20.21
3 Beat Feuz (Švi) 1:20.25 +0.04
4 Aksel Lund Svindal (Nor) 1:20.33 +0.12
5 Thomas Dressen (Njem) 1:20.45 +0.24

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.