Talijanski skijaš Dominik Paris slavio na legendarnoj stazi Streif u Kitzbuehelu, Natko Zrnčić Dim 44.

Foto: fah

Talijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je šestog spusta sezone na legendarnoj stazi Streif u Kitzbuehelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paris je do svoje treće pobjede na jednoj od najopasnijih staza na svijetu stigao s rezultatom 1:56.82. Drugi je bio Švicarac Beat Feuz sa 20 stotinki sekunde zaostatka, dok je treći bio Austrijanac Otmar Striedinger sa 37 stotinki sekunde zaostatka.

Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim zauzeo je 44. mjesto sa skoro pet sekundi zaostatka.

Paris je na Hahnenkammu pobijedio 2013. i 2017. godine postavši tek osmi skijaš u povijesti koji je na Streifu pobijedio najmanje tri puta. Rekorder je Švicarac Didier Cuche s pet pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Streif je jedan od klasika Svjetskog kupa, s nagibom do 85% i najvišom brzinom od 150 km/h izaziva maksimalan adrenalin i kod najiskusnijih skijaša. Pobjednici ove legendarne utrke pamte se godinama, a gondole na Hahnenkammu nose imena dosadašnjih pobjednika.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 1036 bodova, drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 621 bodom, dok je treći Francuz Alexis Pinturault sa 560 bodova.

U poretku spustaša vodi Švicarac Beat Feuz sa 420 bodova, drugi je Paris sa 100 bodova manje, a treći je Talijan Christof Innerhofer sa 260 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduću utrku skijaši će imati u subotu kada je u Kitzbuehelu na rasporedu slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.