(VIDEO) Dirljiv oproštaj navijača Cardiffa od Sale: ‘Naša predivna Plava ptico voljet ćemo te zauvijek još više…’

Foto: Snimka zasloan

Iako je 28-godišnji Argentinac Emiliano Sala nedavno potpisao za Cardiff sve je izglednije da nikad neće zaigrati za klub koji je u njemu s pravom vidio veliko pojačanje. S obzirom na sjajnu polusezonu u Nantesu, 13 postignutih golova, Sala je za Cardiff potpisao uz odštetu od 17 milijuna eura, što je rekordan iznos za Cardiff City, velški klub koji se inače natječe u u engleskom Premiershipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak u Cardiff za Salu je trebao biti vrhunac karijere, igrao bi u jednoj od najjačih liga na svijetu, a financijski je osigurao sebe, svoju obitelj, sve je izgledalo idealno.  Međutim…

Navijači Cardiffa u Sali su vidjeli igrača koji će svojim golovima osigurati ostanak klubu u Premier League.

Nažalost, kad je sve izgledalo idealno idila se pretvorila u tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon potpisa za Cardiff Sala se nakratko vratio u Francusku, odnosno u Nantes, kako bi se oprostio od donedavnih suigrača, prilikom povratka u Cardiff zrakoplov u kojem je bio, a koji je vozio 59-godišnji pilot, srušio se u more 15-tak kilometara ispred Normandije.

Opsežna potraga trajala je dva dana, no, nakon što detaljni pregled obližnjeg otočja te mora nije dao rezultata ona je prekinuta. U potrazi i pokušaju akcije spašavanja sudjelovalo je nekoliko brodova, pet helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestanak 28-godišnjeg Sale pogodio je cijeli nogometni svijet, a posebno se na dirljiv način od njega opraštaju navijači kluba za koji je trebao zaigrati i čija je velika nada bio.

Naime, ispred stadiona Cardiffa navijači, poznate ”Plave ptice”, drže veliki transparent koji je obrubljen argentinskom i velškom zastavom. Na transparentu piše: “Nikad te nismo gledali kako igraš i nikad nismo vidjeli kako zabijaš.  Ali, Emiliano, naša predivna Plava ptico, voljet ćemo te zauvijek još više.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Salom, naravno, tuguju i od njega se opraštaju i navijači te igrači Nantesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.