Zrnčić-Dim: Nastup na velikoj pozornici je poseban, teško je to opisati

natko zrnčić dim
Foto: snimka zaslona HRT

Natko Zrnčić-Dim prije četiri je godine u Pjongčangu nosio zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je da sam jedan od tih olimpijaca koji je imao čast čak četiri puta biti na olimpijskim igrama. Naravno, da je nošenje zastave poseban moment u karijeri jednog sportaša, jednog olimpijca, ali mislim da ipak prije toga bih stavio na prvo mjesto moj prvi nastup na Olimpijskim igrama kad sam prvi put stao u kućicu startnu, obukao taj startni broj s olimpijskim krugovima i osjećao se iznimno ponosno što predstavljam Hrvatsku na tom velikom natjecanju. Taj nastup je bio poseban, prvi put dođeš na tu veliku pozornicu. To je ozračje koje se teško opiše. Poseban osjećaj, posebna inspiracija, rekao je Zrnčić-Dim u emisiji Pekinški dnevnik 2.

Čuva uspomene s nastupa na olimpijskim igrama, u studiju je pokazao startni broj iz prve olimpijske utrke, kombinacije u Torinu 2006.

– Svaki olimpijac koji se plasirao na Igre može biti ponosan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban režim

ZOI u Pekingu održavat će se pod posebnim režimom, no Zrnčić-Dim smatra da su se sportaši već prilagodili tomu.

– Najveći stres sportašu je kad mora nastupiti i pokazati ono po što je došao, a ovo je nešto što se rješava usput, upitnici i testiranja oduzimaju vremena, ali mislim da oni to rješavaju u hodu i da uspijevaju ostati koncentrirani na ono zbog čega su došli.

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač smatra, iako se u Pekingu možda ne osjeti olimpijski duh da je on prisutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prisutan je samim dolaskom, ali nije onakav na kakav su naučeni sportaši. Olimpijski duh je samom odlukom da će se Igre održati pobijedio, sport je pobijedio.

Problemi hrvatske misije

Nažalost, koronavirus nije izbjegao ni hrvatsku misiju. Pozitivan je šef Misije HOO-a Damir Šegota, Leona Popović još nije krenula put Kine, a Lea Jugovac ima granični nalaz testa.

– Šegota je nažalost morao u izolaciju, ovo su mu desete igre i on praktički iz sobe može držati sve pod kontrolom. Očekujemo sada rezultate i za Popović i Jugovac. To je najveći pritisak na sportaše, no sportaši su takvi, posebno naši, i prilagode se svemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrnčić-Dim je prokomentirao šanse naše glavne uzdanice u Pekingu Filipa Zubčića:

– Zubčić je odličan skijaš i ima sve elemente koji su potrebni za dobrog skijaša. Evo, stao je ove godine i na postolje u slalomu. Vjerujem da ima šanse i u veleslalomu i u slalomu pokazati koliko vrijedi i ravnopravno se boriti za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.