Dominic Paris pobjednik spusta u Bormiju, Natko Zrnčić Dim zauzeo 50. mjesto

Foto: fah

Talijanski skijaš Dominic Paris pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša u Bormiju, dok je jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim zauzeo 50. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paris je četvrti različiti pobjednik u četvrtom spustu ove sezone. Na otvaranju sezone u Lake Louiseu je pobijedio Austrijanac Max Franz, u Beaver Creeku je najbolji bio Švicarac Beat Feuz, dok je u Val Gardeni slavio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Ovoga puta najbrži je bio Paris ostvarivši desetu pobjedu u karijeri pri čemu devetu u spustu.

Paris je pobijedio s rezultatom 1:55.21, drugi je bio njegov sunarodnjak Christof Innerhofer sa 36 stotinki sekunde zaostatka, dok je treći bio Švicarac Beat Feuz koji je imao 52 stotinke sekunde zaostatka. Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim zauzeo je pretposljednje, 51. mjesto sa 5:04 sekunde zaostatka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hirscher sa 620 bodova, drugi je Austrijanac Max Franz sa 363 boda, dok je treći Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 355 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku spustaša vodi Feuz sa 260 bodova ispred Franza koji ima 222 boda, a treći je Paris sa 196 bodova.

Iduću utrku skijaši će imati u subotu, također u Bormiju gdje je na rasporedu superveleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.