Argentina je prvi finalist Copa Americe

epa10372294 Lionel Messi of Argentina celebrates after scoring the 1-0 lead from the penalty spot during the FIFA World Cup 2022 Final between Argentina and France at Lusail stadium in Lusail, Qatar, 18 December 2022. EPA/Ronald Wittek

Argentina je prvi finalist ovogodišnjeg izdanja Copa Americe. Momčad Lionela Scalonija pobijedila je Kanadu 2:0 u polufinalnom ogledu igranom u East Rutherfordu u noći na srijedu i tako izborila svoj 30. finale ovog natjecanja. Golove za pobjedu Argentine postigli su Julian Alvarez i Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina će finale igrati protiv pobjednika susreta u kojem se sastaju Urugvaj i Kolumbija i tražit će u njemu rekordni 16. naslov pobjednika. Petnaest ih ima i Urugvaj, dok je na trećem mjestu te liste Brazil s devet titula. Finale će se igrati u nedjelju u Miamiju.

Aktualni prvak Copa Americe tada će pokušati napraviti što je uspjela Španjolska, koja je kontinentalnim titulama iz 2008. i 2012. okružila svjetski naslov iz 2010. Argentina je, podsjetimo, osvajač Copa Americe s njenog posljednjeg izdanja 2021. i aktualni svjetski prvak iz Katara 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.