Asanović podržao Jarnija, progovorio i o odlasku Bobana iz UEFA-e

Foto: fah

Aljoša Asanović ostaje u UEFA-i.  Za razliku od Zvonimira Bobana koji je napustio krovnu kuću, Asanović je odletio na potpis novog ugovora u Istanbul, što znači da će kao član administracije Aleksandra Čeferina dočekati kraj predsjednikova mandata u Nyonu. Komentirao je hrvatski nogomet, otkaz Robertu Jarniju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao Sporstkim novostima, elana mu ne nedostaje. Iako je imao neobično iskustvo kao “tehnički izbornik” Zambije, sada kao član UEFA-e opušteno putuje na utakmicu s prvim čovjekom europskog nogometa.

“S Čeferinom putujem na uzvratnu utakmicu Fenerbahçea i Union Saint-Gilloisea. Zaposlen sam, sretan i ispunjen jer radim posao koji volim”, naglasio je na početku.

Asanović je UEFA-in ambasador i tehnički “observer”. “Radim kao kontrolor razvojnih programa te sam stalno u pokretu i na zadatku, svaki tjedan na utakmicama i s ljudima na terenu”, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio o Bobanovom odlasku iz UEFA-e

Zanimljivo, smatra kako si je “umislio” kako nešto zna o nogometu. “Kako bi naš pokojni šef rekao, utvaram si da nakon svih ovih godina u raznim ulogama znam nešto o nogometu i da sam u ovoj zreloj dobi zapravo na pravom mjestu”, dodaje.

Otkrio je što će biti sa Zvonom Bobanom koji se osjeća izdanim  od strane UEFA-e te kako gleda na takav rasplet. “Žao mi je što se dogodio taj razlaz, ali i to je dio života”, tvrdi.

> Jarni se ponovno oglasio: Nisam ništa loše rekao o Dinamu

Naglašava kako njega u UEFA-u nije doveo Boban. “Došao sam na Čeferinov poziv i moram kazati da me predsjednik impresionirao, kako svojim pogledom na nogomet tako i životnom jednostavnošću i empatijom prema ljudima”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je kako ostaje u UEFA-i do 2027. godine. “Planiram ostati dio tima do kraja njegova mandata 2027. godine. Mislim da je to logičan potez. Robert Jarni je moj prijatelj i pošten čovjek, ne mogu gledati drukčije nego subjektivno”, prokomentirao je.

Smatra kako Hajduk može do kraja

Dodao je kako je dao nespretnu izjavu, ali da nije zaslužio otkaz ni onakvu reakciju Brune Petkovića. “Znam da je Petković karakteran čovjek i zato sam siguran da bi dan kasnije drukčije reagirao. Žalostan sam zbog takvih iskakanja, živciraju me generalno naše klubaške podjele”, zaključio je.

Osvrnuo se i na domaći nogomet. Hajduk, Rijeka i Dinamo vode veliku bitku za naslov prvaka Hrvatske, a Bijeli po prvi put imaju roster koji daje nadu navijačima s juga da je ovo baš “ta” sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Izračun FMD-a: Hajduk ima najviše izgleda za naslov

“Kao hajdukovac, nadam se da će moj klub napokon osvojiti titulu. Ne dijelim stav prekritičnih koji stalno potenciraju da Hajduk nema igru. Bolje da nema igru i da osvaja bodove nego da bude obratno”, rekao je.

Dodao je kako misli da Hajduk može do kraja. “Bolje je od konkurenata duplirao ključne pozicije u momčadi. Dinamo je sjajan u Europi i čini spektakularnu stvar za naš koeficijent, ali borba na tri fronta jako troši igrače”, prokomentirao je rivale i potom secirao Rijeku.

Vjeruje da Modrić može odvesti Vatrene do nokauta

“Rijeka je ovako pomlađena i moderna, u neobičnom rasporedu 4-1-4-1, pravo osvježenje sezone i očito je spremna ostati u utrci do posljednjeg kola”, dodao je.

Za kraj, nije mogao pobjeći od reprezentacije čije je i sam bio član. Vatreni lakat je dio naše besmrtne generacije iz 1998. godine, i očekivano, prati rad Zlatka Dalića i njegovih izabranika do sitnih detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislili smo da je Liga nacija u Rotterdamu labuđi pjev generacije Luke Modrića, ali vidite da on ne usporava niti u 39. godini. Luka je najbolji igrač u povijesti našeg nogometa i unatoč poznim godinama, na Euru bi mogao odvesti momčad barem do nokaut-faze”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.