Atena: Policija ima otiske ubojice, navodno se radi o grčkom državljaninu

epa10790365 A man walks at the spot where a 29-year-old man was knifed to death during clashes between football supporters outside the AEK football club stadium in Nea Philadelphia on the night of 07 August, in Athens, Greece, 08 August 2023. He was one of nine people in total who were injured during violent incidents between AEK and Dinamo Zagreb supporters. Strong police forces were sent to stop the violence, detained 98 people involved in the incidents, while an inquiry to locate additional culprits and shed light on any other aspect of the case is continuing. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Grčka je u šoku. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je izgubio život u huliganskom obračunu na ulicama Atene, promijenila se percepcija Hrvata u očima prosječnog Grka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV javio se iz Atene i otkrio nove pojedinosti o tragičnom slučaju:

“Stanje u Ateni nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju što se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nas kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, tek su uzeli karticu s kojom smo snimali”.

Grci su bijesni na policiju, koja je imala sve informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij. Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNA testiranje, ubojica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada se traži. Tijekom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

“Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubojice, a navodno se radi o grčkom državljaninu”, otkrio je reporter Dnevnika Nove TV.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa s kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Ipak to je još uvijek neslužbena informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi privedeni sutra idu pred suca, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u istražni zatvor.

Prije samo mjesec dana je sedam navijača PAOK-a dobilo doživotni zatvor zbog ubojstva navijača Arisa. To se dogodilo prije tri godine, tako da je i taj scenarij moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.