Atletika: Mateo Ružić ispunio normu za Europsko prvenstvo

Foto: fah

U Zagrebu je u srijedu održan tradicionalni miting AK Dinamo-Zrinjevac s dvije memorijalne discipline – bacanje diska u spomen na Ivana Šebalja i utrka na 400 metara u spomen na Ivana Buljata, a dobri vremenski uvjeti pogodovali su postizanju dobrih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 400 m uvjerljivo je slavio Mateo Ružić sa 46,51 sekundi što je ujedno i norma za Europsko prvenstvo koje se ove godine održava u Berlinu. U bacanju diska pobijedio je Roland Varga s hicem od 59,35 m. Najvredniji rezultat natjecanja u muškoj konkurenciji postigao je Marko Čeko, pobjednik skoka u dalj s osobnim rekordom i normom za Svjetsko juniorsko prvenstvo 7,78 m.
Najbolji rezultat mitinga u ženskoj konkurenciji postigla je gošća iz Slovenije Agata Zupin pobjedom na 400 m prepone u vremenu 57,37 sekundi. Od naših su se dobrim rezultatima istakle Paola Borović koja je pobijedila u troskoku sa 13,36 m, Ana Šimić pobjednica skoka u vis s preskočenih 1,83 m, Anamari Kožul pobjednica u bacanju kladiva s osobnim rekordom 67,36 m i Idu Šimunčić koja je na 400 m prepone istrčala, također osobni rekord, 59,28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.