ATP Bogota: Karlović nije uspio obraniti naslov

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio obraniti naslov pobjednika ATP turnira u Bogoti, uspješniji od njega je u finalu bio Australac hrvatskog porijekla Bernard Tomić sa 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4) nakon dva sata i 13 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni susret Karlovića i Tomića i treća pobjeda mladog, 21-godišnjeg Australca, koji je bio bolji lani u 1. kolu Bangkoka i u kvalifikacijama Pariza.

Karlović je u Bogoti stigao do četvrtog finala ove godine, ali sva je četiri izgubio, nakon Memphisa, Duesseldorfa i Newporta. Ovoga puta u finalu niti jednom nije izgubio servis, ispalio je 39 aseva, ali ponovno je morao stisnuti ruku suparniku.

Ovim porazom Karlović je ostao na pet osvojenih ATP turnira u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvog seta oba su igrača imala po tri prilike za “break”, ali sve su ostale neiskorištene, pa je o pobjedniku odlučivao “tie-break”. U odlučujućoj igri Tomić je uspio osvojiti sve bodove na svoj početni udarac, dok je Karlovič ispustio jedan poen na početku, te ga nije mogao nadoknaditi.

U drugom setu Karlović je sigurno osvajao gemove na svoj servis, dok je kod vodstva 4-3 oduzeo servis Tomiću i tako stići do poravnanja u meču.

Oba igrača uvjerljivo su držala svoj servis u trećem setu do vodstva Tomića od 6-5. Tada je mladi Australac uspio stvoriti pritisak na Karlovića, te čak doći i do dvije meč-lopte, ali prvu je Karlović spasio asom, dok je drugu izvukao iako je morao igrati nakon ubačenog drugog servisa. Nažalost, “tie-break” trećeg seta počeo je kao i prvi, Karlović je odmah izgubio poen na svom početnom udarcu, te niti u jednom trenutku odlučujuće igre nije bio u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomiću je ovo drugi osvojeni ATP turnir u karijeri.

FINALE:

Bernard Tomić (Aus) – IVO KARLOVIĆ (HRV/2) 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.