ATP Dubai: Donskoj izbacio Džumhura

Foto: fah

Sve je manje nositelja u ždrijebu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je nakon poraza prvog nositelja Grigora Dimitrova i petog nositelja Richarda Gasqueta u prvom kolu, u srijedu svoj put završio i četvrti nositelj Damir Džumhur, od kojega je sa 6-1, 6-1 bolji bio ruski tenisač Jevgenij Donskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su izborili svoje mjesto u četvrtfinalu su drugi nositelj Francuz Lucas Pouille, treći nositelj Španjolac Roberto Bautista Agut i osmi nositelj Japanac Yuichi Sugita.

Pouille je u tri seta (6-4, 3-6, 6-3) bio bolji od Rusa Karena Hačanova, a Sugita u dva seta (7-6, 6-4) izbacio Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Roberto Bautista Agut trebao je tri seta (6-4, 6-7, 6-1) za pobjedu nad Pierre-Huguesom Herbertom i tako je spriječio našeg Bornu Ćorića da mu i treći suparnik u turniru bude Francuz.

Naime, Ćorić je na putu do četvrtfinala prvo izbacio Richarda Gasqueta, a u srijedu je sa 6-1, 6-4 za 63 minute nadigrao Benoita Pairea. Za mjesto u polufinalu igrat će protiv Španjolca Bautiste Aguta, od kojeg je bio bolji samo jednom u četiri dosadašnja dvoboja. No, to je bio i jedini meč koji su odigrali na tvrdoj podlozi, u četvrtfinalu turnira u indijskom Chennaiju 2016. godine. Španjolac je triput pobjeđivao 21-godišnjeg Zagrepčanina na zemljanoj podlozi: 2015. u četvrtfinalu umaškog turnira, iste godine i u Hamburgu te 2016. u 3. kolu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu u četvrtak.

ATP Dubai – 2. kolo

Roberto Bautista Agut (Špa/3) – Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6-4, 6-7 (2), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Benoit Paire (Fra) 6-1, 6-4

Jevgenij Donskoj (Rus) – Damir Džumhur (BiH/4) 6-1, 6-1

Yuichi Sugita (Jap/8) – Jan-Lennard Struff (Njem) 7-6 (4), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucas Pouille (Fra/2) – Karen Hačanov (Rus) 6-4, 3-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.