ATP Madrid: Čilić spasio četiri meč-lopte za prekid negativnog niza

epa07551396 Marin Cilic of Croatia in action against Martin Klizan of Slovakia during their first round match of the Mutua Madrid Open tennis tournament at the Caja Magica complex in Madrid, Spain, 06 May 2019. EPA/KIKO HUESCA

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije “masters 1000” u Madridu svladavši u 1. kolu Slovaka Martina Kližana sa 6-4, 2-6, 7-6 (0) nakon dva sata i 48 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je do pobjede protiv Kližana, svoje prve nakon gotovo dva mjeseca, stigao spasivši četiri meč-lopte Slovaka u 12. igri trećeg seta.

Čilić je u prvom setu konstantno prijetio oduzimanjem servisa Kližanu, no u tome je uspio tek u sedmoj igri iskoristivši svoju ukupno petu “break-loptu” u dvoboju. Kolika se borba vodila u tim uvodnim gemovima dokazuje i podatak kako je tih prvih sedam gemova trajalo više od 40 minuta.

Naš je igrač uvjerljivo zadržao prednost do kraja prvog seta, a nakon što je u prvoj igri druge dionice još jednom oduzeo servis suparniku činilo se kako će ostvariti laganu pobjedu. No, kod rezultata 2-1 i 30-0 na svom početnom udarcu Čilić je odjednom počeo griješiti što je Kližan znao iskoristiti i sa šest uzastopnih gemova poravnati rezultat u dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku za “break” u trećem setu imao je Čilić kod rezultata 2-2, ali tada je loše reagirao na servis Kližana za koji je smatrao da je završio u autu. Glavni sudac je pregledom traga odlučio kako je Slovakov servis bio ispravan i ta je prilika propuštena. A onda je uslijedila drama u 12. igri trećeg seta kada je Čilić servirao za odlazak u “tie-break”. Velikim promašajem forhendom ponudio je prvu meč-loptu Kližanu, no Slovak je uzvratio uslugu i u dugoj izmjeni poslao loptu u aut. Čilić je novom pogreškom forhendom ponudio drugu priliku Kližanu, no tu je anulirao odličnim napadom i pogođenim forhendom. Najbliži pobjedi Slovak je bio na trećoj meč-lopti kada je Čilićev drugi servis sliznuo po liniji, a Kližanov je retern završio na vrhu mreže. Na četvrtu meč-loptu Čilić je dobro odservirao, a zatim i izborio odlučujuću igru. Nakon propuštenih velikih prilika, Kližan u “tie-breaku” nije bio konkurentan te ga je Čilić osvojio sa 7-0 za prekid negativnog niza od četiri uzastopna poraza.

Posljednju pobjedu prije ove Čilić je ostvario još 10. ožujka u 2. kolu Indian Wellsa protiv Dušana Lajovića.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Čilića i Kližana i četvrta pobjeda našeg igrača koji će u 2. kolu igrati protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.