ATP ‘masters’: Harrison i Venus s maksimalnim učinkom u polufinale

Foto: Twitter

Amerikanac Ryan Harrison i Novozelanđanin Michael Venus svladali su Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua sa 6-3, 7-6 (5) i s maksimalne tri pobjede osvojili prvo mjesto u skupini “Elthing / Haarhuis” na londonskom ATP ‘mastersu’ najboljih osam teniskih parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnom dijelu programa Finac Henri Kontinen i Australac John Peers svladali su sa 2-6, 6-1, 10-8 južnoafričko-američki par Klaasen – Ram, zamijenu za Francuze Herberta i Mahuta koji su bili prisiljeni odustati od nastupa zbog bolova u leđima što ih je osjetio Herbert na zagrijavanju.

Herbert i Mahut su tako ostali bez borbe za polufinale, a Herbertova ozljeda mogla bi ih izbaciti i iz francuske reprezentacije koja će za osam dana u finalu Davis Cupa u Lilleu ugostiti Belgiju.

Osim Francuza, treći meč na turniru neće odigrati ni Ivan Dodig i Marcel Granollers, ali će u petak opet u akciji u O2 Areni biti jedan hrvatski tenisač, jer kao zamjena za dvoboj protiv američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana ulaze Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. Njihov je dvoboj na programu od 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvim raspletom Kontinen i Peers su osvojili drugo mjesto u skupini “Elthing / Haarhuis” te će u polufinalu igrati protiv pobjednika skupine “Woodbridge / Woodforde”, čemu je najbliža brazilsko-poljska kombinacija Melo – Kubot. Njima u posljednjem dvoboju u skupini treba samo jedan set protiv britansko – brazilskog para Murray – Soares. Ako Murray i Soares slave u dva seta, onda će oni biti pobjednici skupine.

ATP ‘masters’, skupina “Elthing / Haarhuis” – 3. kolo
Henri Kontinen / John Peers (Fin-Aus/2) – Raven Klaasen / Rajeev Ram (JAR-SAD) 2-6, 6-1, 10-8
Ryan Harrison / Michael Venus (SAD-NZ/8) – Jean-Julien Rojer / Horia Tecau (Niz-Rum/3) 6-3, 7-6 (5)

Ljestvica
1. Harrison / Venus 3 3 0 6-1 6
2. Kontinen / Peers 3 2 1 4-3 4
—————————————
3. Herbert / Mahut 2 1 1 3-3 2
4. Rojer / Tecau 3 0 3 1-6 0
5. Klaasen / Ram 1 0 1 1-2 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.