Euroliga: Maccabi Nevena Spahije slavio na gostovanju, Efes Velimira Perasovića poražen od Panathinaikosa

Foto: fah

U prve dvije utakmice Eurolige košarkaša Maccabi je pod vodstvom Nevena Spahije došao do pobjede 77-69 na gostovanju kod Himkija, dok je Anadolu Efes Velimira Perasovića na svom parketu u uzbudljivoj završnici poražen sa 81-82 od Panathinaikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Tel Aviva je do pobjede u Rusiji predvodio je prošlosezonski igrač Cedevite Amerikanac Pierre Jackson sa 19 koševa i šest asistencija. Najbolji strijelac Himkija bio je Aleksej Šved sa 21 košem.

Košarkaši turskog Anadolu Efesa ostali su na dvije pobjede (2-6), za što najveće zasluge ima Nick Calathes koji bio na korak do ‘triple-double’ učinka sa 29 koševa, 10 asistencija i devet skokova. Grčki reprezentativac je kod 79-79 pogodio ključnu tricu. Ipak, domaći su imali napad za pobjedu, ali je Amerikanac Errick McCollum odlučio sam završiti napad i bio blokiran od Jamesa Gista. Najbolji strijelac Efesa bio je Brock Motum sa 21 košem.

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Kruno Simon je za tursku momčad ubacio šest koševa uz četiri skoka i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivu pobjedu 97-77 ostvarila je španjolska Baskonia na gostovanju kod Žalgirisa. Za pobjednike su po 19 koševa ubacili Tornike Šengelia i Rodrigue Beaubois. Najbolji strijelac Žalgirisa bio je Paulius Jankunas sa 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.