ATP Nica: Ćorić u polufinalu

 Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Nici, on je u četvrtfinalu nadigrao Australca Jamesa Duckwortha sa 6:3, 7:6 (3) nakon sat i 37 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u Nici po treći put u karijeri stigao do polufinala nekog ATP turnira, nakon Basela krajem prošle godine, te Dubaija ranije ove godine.

Ćorić je odlično otvorio dvoboj protiv Duckwortha, odmah u prvoj igri oduzeo je servis suparniku, a s drugim “breakom” stigao do prednosti od 5:2 u prvom setu. Uslijedili su problemi na njegovom početnom udarcu, te je prilikom servisa za prvi set Ćorić prvi put u susretu izgubio gem na svoj početni udarac. Ipak, odmah potom ostvario je i treći “break” kojim je zaključio prvi set.

U drugom setu Ćorić je dva puta imao “break” zaostatka, kod 0:1 i 2:3, ali odmah je vraćao zaostatak da bi kod vodstva 5:4 stigao do prve dvije meč-lopte. No, s dvije netipične pogreške omogućio je Duckworthu da “preživi” do “tie-breaka”. Ipak, u odlučujućoj igri do izražaja je došla veća kvaliteta 18-godišnjeg Zagrepčanina koji je dobio odlučujuću igru sa 7:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu Ćorić će igrati protiv Argentinca Leonarda Mayera koji je u četvrtfinalu svladao sunarodnjaka Juana Monaca sa 6:3, 6:4.

Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Nici:

BORNA ĆORIĆ (HRV) – James Duckworth (Aus) 6:3, 7:6 (3) Leonardo Mayer (Arg/4) – Juan Monaco (Arg/8) 6:3, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominic Thiem (Aut) – Ernests Gulbis (Lat/3) 6:2, 6:4

John Isner (SAD/2) – Dušan Lajović (Srb) 7:6 (3), 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.