Australian open: Đoković protiv Nadala lovi sedmi naslov u Melbourneu

Foto: fah

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković “pomeo” je Francuza Lucasa Pouillea, 31. na ATP ljestvici, za plasman u svoje sedmo finale prvog grand slam turnira sezone Australian Opena sa 6-0, 6-2, 6-2 nakon samo sat i 23 minute igre i u nedjelju će za naslov pobjednika igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesterostruki pobjednik Australian opena je uzeo servis sedam puta Pouilleu, a njegov servis nije ni jednom u meču bio ugrožen. O Đokovićevoj nadmoći na terenu najvbolje govori činjenica da je francuski tenisač prvi gem osvojio tek na početku drugog seta, a poslije je uspio osvojiti još samo tri.

“Protiv Pouillea sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Sve je funkcioniralo kako sam želio”, kazao je Đoković poslije meča.

Nedjeljno finale će biti 53. međusobni ogled između Đokovića i Španjolca koji je u četvrtak u polufinalu također lako svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa (15e) sa 6-2, 6-4, 6-0. Đoković ima dvije pobjede više od Nadala. Nadal će u finalu loviti svoj 18. grand slam naslov, a Đoković 15. i rekordni sedmi u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković se prisjetio finala Australian opena iz 2012. kada je slavio protiv Nadala sa 3-2 nakon pet sati i 53 minute igre.

“Bit će drugačije nego 2012., sada imamo nova pravila za peti set. Igrali smo gotovo šest sati i to je bilo jedno od najvećih iskustava za mene. Nadam se da će na kraju biti isti rezultat”, rekao je Đoković poslije meča.

Australian Open
Tenisači, polufinale:
Novak Đoković (Srb/N.1) – Lucas Pouille (Fra/N.28) 6-0, 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.