Australski košarkaši prekinuli američki pobjednički niz koji je trajao 13 godina

Foto: fah

Nakon 13 godina i 78 uzastopnih pobjeda na velikim natjecanjima i u prijateljskim susretima, košarkaška reprezentacija SAD-a doživjela je prvi poraz, i to od Australije. Na prijateljskoj utakmici uoči SP-a u Kini, koje počinje 31. kolovoza, noćas je na Marvel stadionu u Melbourneu pred 52.000 gledatelja Australija svladala SAD 98-94 (23-26, 25-23, 30-27, 20-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak susreta bio je playmaker Patty Mills, koji je zabio 30 poena, s tim da je 10 koševa postigao u završnici susreta. Tako je igrač San Antonio Spursa bio koban za svog klupskog trenera Gregga Popovicha, koji je izbornik reprezentacije SAD-a.

Uz Pattyja Millsa u domaćoj reprezentaciji istakli su se i australski Hrvat Andrew Bogut (16 poena i 9 skokova), Joe Ingles (15 poena i 7 asistencija) i Aron Baynes sa 13 koševa.

Kod SAD-a najbolji su bili Kemba Walker (Boston Celtics) sa 22 koša, te Harrison Barnes (Sacramento Kings) sa 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji poraz Amerikanci su doživjeli na SP 2006., kada su u polufinalu izgubili od Grka.

“Nitko ne može stalno pobjeđivati. Dobili smo lekciju od Australaca, ali iz ovog poraza smo i nešto naučili. Moji igrači su naporno radili na pripremama i dosad je puno napravljeno na tome da budemo što uigraniji. No, naš je posao da budemo bolji iz dana u dan. Ova utakmica pokazala je što ćemo morati popraviti do početka SP-a”, kazao je Popovich.

Inače, prije dva dana SAD su dobile Australiju sa 102-86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.