Bansko: Nakon prve vožnje Zubčiću samo 11 stotinki zaostatka za Faivreom

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji vodi veliku borbu za Mali globus u veleslalomu, odskijao je odličnu prvu vožnju u veleslalomu u Banskom te uoči druge vožnje ima samo 11 stotinki sekunde zaostatka za vodećim, sjajnim Francuzom Mathieuom Faivreom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Mathieu Faivre startao je drugi i odmah bio za čak sekundu i devet stotinki brži od Marca Odermatta (1:08.37), koji je imao startni broj jedan. Faivre tako nastavlja sa sjajnim prezentacijama kakve je pružao na Svjetskom prvenstvu. Odličan je potom sa startnim brojem sedam bio i Filip Zubčić, koji je imao vrijeme 1:08.48, minimalnih 11 stotinki sekunde slabije od Faivreovog, pa je zauzeo izvrsno drugo mjesto. Treći je nakon prve vožnje još jedan Francuz, Alexis Pinturault (+0.23).

Taj trojac se prilično izdvojio od svih drugih, jer četvrtoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen zaostaje za vodećim već dosta većih 68 stotinki sekunde.

Najbolji hrvatski skijaš bio je na pobjedničkom postolju u sedam od zadnjih 10 veleslaloma Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga vožnja predviđena je za 13 sati, uz prijenos na Drugom i na našem portalu.

Veleslalom u Bugarskoj prva je utrka Svjetskog kupa nakon Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo, piše HRT.

Rezultati prve vožnje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Mathieu Faivre (Fra) 1:08.37

2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 1:08.48 +0.11

3. Alexis Pintaurault (Fra) 1:08.60 +0.23

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:09.05 +0.68

5. Stefan Brennsteiner (Aut) 1:09.17 +0.80

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.