Barakude krenule s drugim dijelom priprema za OI

hrvatska
Foto: fah

U Zagrebu je u petak, 28. lipnja počeo drugi pripremni ciklus hrvatske vaterpolske reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu. Naime, Barakude su prvi dio priprema za Pariz imali u Sloveniji, da bi sada, pa sve do 2. srpnja trenirali u glavnom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odradili smo velik dio posla u Kranju, u prva dva tjedna iznimno naporna rada, gdje smo naglasak stavili na poboljšanje funkcionalnih sposobnosti – na početku zagrebačkih priprema će izbornik Ivica Tucak.

– Od jutros počinje druga faza u kojoj je naglasak na trening-utakmicama. Sutra nam, u subotu, dolaze Mađari. Fantastična, vrlo jaka reprezentacija s kojom ćemo odigrati 4 trening-utakmice, od kojih će jedna biti službena i otvorena za javnost. Zatim smo dan-dva sami u radu, a potom putujemo u Italiju na jaki turnir na Sardiniji (Alghero, 4. – 7. srpnja) gdje nas čekaju momčadi Italije, Španjolske i Grčke. Po završetku tog turnira, 7. srpnja, vjerujem da ćemo već imati neke obrise odnosno što još točno moramo napraviti u završnoj etapi priprema koja je planirana od 10. do 19. srpnja u Šibeniku.

U Zagrebu je trenutačno na pripremama 19 igrača ili trojica manje u odnosu na Kranj. U tih 19 su odreda igrači koji su osvojili svjetsko zlato u Dohi u veljači, kao i europsko srebro mjesec ranije u Zagrebu. Uz njih je i nekoliko povratnika u redove Barakuda, od kojih je najzvučnije ime Maro Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
– Ne treba trošiti riječi o Jokoviću, njegovom značaju i kvaliteti, o njemu kao čovjeku, sportašu i profesionalcu. Poznato je kako je Maro bio moja želja već dugo, spomenuo je izbornik Tucak.

– U njemu smo dobili vrhunsko pojačanje, kako u bazenu, tako i izvan njega. Sad je na nama da ga baš u ovom razdoblju što prije uklopimo u onaj način igre koji smo mi njegovali zadnje 2-3 godine od kada Jokovića nije bilo s nama. Vjerujem da tu neće biti nikakvog problema, što je bio već vidljivo i u Kranju. On je dio ove obitelji bio i prije i ostat će to zauvijek.

Najbolji strijelac reprezentacije Jerko Marinić Kragić rekao je pokoju i na temu skorašnjih susreta s jakim momčadima u pripremama, od Mađarske preko turnira na Sardiniji, ali onda i sparinga s Amerikancima u Šibeniku u završnom dijelu priprema za Igre.

– Što se odabira suparnika tiče, o tomu ne odlučujemo i ne razmišljamo mi igrači, već izbornik i stožer, ali dosad se pokazalo kako znamo što radimo. Što se sad neposredno Mađarske tiče, mislim da nam ti sparinzi više služe za vidjeti gdje smo, u kakvoj smo fazi, koliko spremni, što smo i kako radili dosad i da se malo vratimo ritmu utakmica. Za to će nam poslužiti i turnir na Sardiniji, kao i pripreme u Šibeniku sa SAD, kaže Marinić Kragić uz dodatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Neće biti lako, ali i ne treba biti lako. Olimpijske igre su najveće natjecanje. Vjerujem da možemo ondje puno, ali ne pita se samo nas već i suparnika, iako vjerujem isto tako da ćemo mi biti pravi.

Jerko se dotaknuo i Mara Jokovića (36) i njegovog povratka u reprezentaciju, a započeo je jasno, tipično za Jeru… šalom.

– Mislili smo i da je stariji, ha, ha. Ma ne, stvarno mislim da je Maro možda i najveći hrvatski vaterpolist u povijesti i imati njega uz sebe, u momčadi, je strašna stvar. Mi i dalje puno toga od njega učimo, upijamo i sam njegov dolazak ovdje je pokazatelj da smo mi na dobrom putu i da radimo dobre stvari. Zato jer njegova želja uopće da se vrati to dokazuje. Drago nam je da je s nama. Pomoći će nam puno svojim iskustvom, radom, znanjem i kvalitetom. Zahvaljujem mu se što je došao i mislim da zajedno možemo napraviti jako puno.

Dakako da za medije otvoreni trening Barakuda, prvi radni dolazak reprezentacije u Zagreb nakon naslova svjetskog prvaka, pa onda i prvi s već spomenutim Jokovićem u sastavu, nije mogao proteći i bez kojeg slova najtrofejnijeg hrvatskog reprezentativca uz kojeg se veže čak 20 odličja Hrvatske u vaterpolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poznato je meni sve u ovoj reprezentaciji jer sam dugo godina bio dio nje, ali opet kao da mi je prvi put – napomenuo je Maro Joković.

– Rekao bih da se privikavam, ali opet je nekako sve po starom i doista mi je gušt biti dio ove reprezentacije i olimpijske priče. Što se Pariza tiče, mi smo uvijek oni koji ciljamo na najviša odličja. Prošla zima je bila savršeno uspješna što se tiče EP i SP. Dva finala, dvije medalje i to je stvarno nevjerojatan uspjeh, ali smo svjesni i da je letvica podignuta dosta visoko. Znamo da se od nas očekuje dosta, jako puno. S prikazanom igrom mislim da smo stvorili pobjednički mentalitet, a što je jako bitno na natjecanju kakvo su Olimpijske igre. Najvažnije je da uđemo u natjecanje bez ozljeda, a spremni ćemo biti sto posto! U to nema sumnje i nadam se jako dobrom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.