Barcelona dovela Juniora Firpa iz Betisa

Foto: fah

Dosadašnji branič Betisa, 22-godišnji Junior Firpo, četvrto je ovoljetno pojačanje Barcelone, potvrdio je u nedjelju katalonski klub nakon što je španjolski reprezentativac do 21 godine prošao liječnički pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Barcelonom je potpisao petogodišnji ugovor, do kraja lipnja 2024. godine, a španjolski prvak je u sporazum ugradio klazulu u kojoj je odštetu za Firpa postavio na iznos od 200 milijuna eura.

Katalonci su iznijeli financijske detalje transfera u kojem je Betis zaradio 18 milijuna eura fiksnog dijela odštete, dok je maksimalan varijabilni dio 12 milijuna eura.

Firpo je u prošloj sezoni odigrao 29 utakmica za Betis (24 u španjolskoj La Ligi, četiri u Europskoj ligi i jedan u španjolskom Kupu kralja) u kojima je postigao tri pogotka, između ostalih i na gostovanju Betisa na Camp Nou, gdje je momčad iz Seville slavila sa 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni ga prvenstveno vide kao alternativu Jordiju Albi na poziciji lijevog bočnog.

Junior Firpo rođen je 22. kolovoza 1996. u Dominikanskoj Republici, a kao šestogodišnjak se preselio u Malagu. Od 2014. godine se pridružio juniorskoj momčadi Betisa, a za prvu momčad je debitirao u veljači 2018. godine.

Sa španjolskom reprezentacijom do 21 godine ove je godine osvojio naslov europskog prvaka i izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.