Barcelona i dalje prolazi kroz krizu i skandale, iz kluba negirali da su napadali legende kluba i vlastite igrače

Foto: fah

Bivši prvak Europe i aktualni prvak Španjolske i dalje prolazi kroz krizu o kojoj u nastavcima pišu španjolski, ali i brojni europski mediji. Naime, lik i djelo predsjednika Barcelone na društvenim mrežama štiti tvrtka I3 Ventures. Klub je angažirao spomenutu tvrtku kako bi štitila reputaciju klupskog predsjednika Josepa Marije Bartomeua te nanosila štetu njegovim protivnicima, što samo pokazuje kakva situacija trenutno vlada u klubu i oko kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među stotinjak profila kojima upravlja ta tvrtka preko Twittera i Facebooka su i oni preko kojih se napadalo Lionela Messija, njegovu suprugu Antonelu, Gerarda Piquea, bivše igrače i trenere Pepa Guardiolu, Xavija Hernandeza, Carlesa Puyola, poduzetnika Victor Fonta… Preko tih profila se, primjerice, kritiziralo Messija zbog odugovlačenja s produženjem ugovoram, te Piquea zbog poslova s teniskim Davis Cupom u Madridu. Profili otvoreni 2017. nisu službeni. Opozicija aktualnoj upravi, predvođena poduzetnikom Fontom, objavila je priopćenje u kojem traži hitno objašnjenje Bartomeua.

”Ova kampanja javnog blaćenja, koju su otkrili novinari, baca mrlju na Barcu, te nas sramoti kao članove. Također, otežava aktualni trenutak kluba, jer se nakon delikatne sportske i financijske situacije nadovezao i nedostatak morala”, stoji u priopćenju, prenose Sportske novosti.

Nakon toga priopćenjem se oglasila tvrtka I3 Ventures, oni u priopćenju, između ostaloga, tvrde kako je to potpuno netočna informacija. Barcelona je, pak, poručila kako nema veze s ugovaranjem usluga povezanih s društvenim mrežama gdje su distribuirane negativne poruke ili one koje omalovažavaju nekoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”I3 Ventures, klijent kluba, nema nikakve veze s tim profilima, a pokaže li se da je ta tvrtka na ikakav način bila povezana s njima istog trenutka ćemo raskinuti ugovor s njom, te pokrenuti sudski postupak protiv nje”, navodi se u priopćenju Barcelone te se dodaje:

”Možemo potvrditi da imamo ugovorene usluge za praćenje društvenih mreža kako bismo imali uvid što se piše ondje, kako pozitivno, tako i negativno o Barceloni. Tim uslugama nastojimo zaštiti i očuvati reputaciju kluba, te osoba povezanih s klubom. Tražimo da se odmah ispitaju navodi iz objave u medijima, te zadržavamo pravo pokrenuti sudski postupak protiv uključenih u takvu vrste prakse.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.