Barcelona u paketu za Neymara ponudila i Rakitića, PSG odbio

epa07554501 Barcelona's Ivan Rakitic (L) in action against Liverpool's Fabinho (R) during the UEFA Champions League semi final second leg soccer match between Liverpool FC and FC Barcelona at Anfield stadium in Liverpool, Britain, 07 May 2019. EPA/PETER POWELL

Španjolski nogometni prvak Barcelona tijekom pregovora s Paris SG-om vezanima za povratak brazilskog napadača Neymara u svoje redove u utorak navodno je uz novac i Coutinha ponudio i hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića, no francuski je prvak tu ponudu odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonin direktor nogometnih operacija Eric Abidal i član Uprave kluba Javier Bordas u utorak su stigli na pregovore u Pariz, no nisu uspjeli zaključiti posao.

Paris SG želi barem vratiti 222 milijuna eura koliko je platio Barceloni za dovođenje Neymara prije dvije godine, pa se uz 100 milijuna eura, koliko je Barcelona spremna izdvojiti, spominju i neki igrači koji bi trebali otići put Pariza.

Kao dio dogovora spominje se Coutinho, a uz njega je Barcelona navodno ponudila i 31-godišnjeg Rakitića, ali je PSG tu ponudu odbio i uz Coutinha traži da mu Barcelona ustupi 25-godišnjeg desnog braniča Nelsona Semeda. No, Barcelona nije spremna odreći se mladog Portugalca, pa su pregovori zapeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je u Barcelonu stigao prije pet godina iz Seville te je dosada u svim natjecanjima sakupio 268 nastupa uz 35 pogodaka za katalonskog velikana. Prošle je sezone odigrao čak 54 utakmica i postigao pet golova.

Tijekom dvije godine u Parizu Neymar je odigrao 58 utakmica i postigao 51 pogodak.

Očekuje se kako bi se pregovori oko povratka Neymara u Barcelonu trebali nastaviti sljedećeg petka u Liverpoolu kada će se na okupljanju ECA-e sastati predsjednici klubova Jose Maria Bartomeu i Nasser Al-Khelaifi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.