Barcelona u velikim problemima, potencijalni dug daleko iznad milijardu eura?

epa08805272 FC Barcelona's striker Pedri Gonzalez (R) celebrates with teammates after scoring the 5-2 goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Betis held at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, 07 November 2020. EPA/Alejandro Garcia

Prema pisanju španjolskih medija katalonska Barcelona pred bankrotom je, posljednjih godina trošili su poput pijanih milijardera. Dovodila su se pojačanja, neka od njih to i nisu bila, ostala je pustoš u blagajni. Naime, Barca je dužna čak 820 milijuna eura, što je samo 120 milijuna eura manje nego li je prošlog ljeta bila odštetna klauzula za Lionela Messija. Prodaju Messija i vrate sve dugove. Naravno, šalu na stranu, niti će tko za Messija ikada dati 700 milijuna eura, niti su stvari tako jednostavne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji tvrde kako Barceloni prijeti bankrot zbog nagomilanih dugova. Naravno, postoje za takvu situaciju u Barceloni i objektivni razlozi, kao što je pandemija koronavirusa s obzirom kako je zbog toga klub ostao bez prihoda od ulaznica, a nedostaje i veliki broj turista koji obilaze Camp Nou. Klub je prošle sezone, i ne samo prošle, rano ispao u Ligi prvaka, već u četvrtfinalu te jednostavno nije zaradio novac koji se očekivao. Da bi klub kao Barcelona mogao bez većih trzavica financirati takvu mašineriju polufinale Lige prvaka trebao bi biti minimum, to i puni stadioni.

Problem Barceloni predstavlja i činjenica da je bivši predsjednik kluba, kod igrača i navijača ne odviše omiljeni, Josep Maria Bartomeu dogovorio s jednom američkom tvrtkom posudbu od 800 milijuna eura za rekonstrukciju Nou Campa. Ukoliko se taj posao aktivira dug će Barcelone porasti na nevjerojatnih 1.6 milijardi eura, što bi bilo nepopravljivo čak i za divovski klub kakav je Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.