Bartomeu progovorio o Barceloni: ‘Puštanje Messija bila je potpuno kriva odluka’

epa08612982 Barcelona FC President, Josep Maria Bartomeu, reacts during the presentation of Dutch coach Ronald Koeman as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Nekadašnji predsjednik Barcelone Josep Bartomeu nije se pojavljivao u medijima nakon što je prije gotovo godinu dana podnio ostavku, a sada je dao intervju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi treneri u klubu bili su oduševljeni idejom da dovedemo Coutinha. osobito nakon što nam je Andres Iniesta rekao da odlazi. Messi i Suarez su nas hrabrili i tvrdili da je to sjajan transfer. On je u Barcelonu došao kao najbolji igrač Premiershipa, a u Barceloni nije uspio zbog raznih objektivnih okolnosti”, rekao je Bartomeu i nastavio:

“Što se Dembelea tiče, mislim da je riječ o sjajnom igraču čije vrijeme tek dolazi. Jedan engleski klub je prošle godine želio Ansua Fatija koji ga je odbio. Nakon toga je za Dembelea ponudio više nego što smo ga mi platili, ali ja sam ga zadržao jer je bio u klupskim dugoročnim planovima. Griezmann je bio naš dugogodišnji plan. Imali smo novca za njega i zato smo ga kupili. Nije tu bilo nikakvih posebnih dogovora, nego smo isplatili čitavu odštetnu klauzulu.”

“Puštanje Messija bila je potpuno kriva odluka. Da sam ja ostao u klubu, on ne bi otišao. Za ovaj klub je on ključna figura jer je njegov sportski i ekonomski doprinos nemjerljiv. On je puno više od nogometaša. Zašto nije bio sretan? To morate pitati njega”, rekao je Bartomeu i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što, možda nije bilo vizije kluba? Pa u 2019. smo bili prvaci i slučajno smo izgubili od Liverpoola, koji nije imao nikakve šanse. Rekao sam mu da ako, kao Xavi ili Iniesta, želi otići u SAD ili Aziju, to razumijemo i da ćemo mu organizirati oproštaj. No, on tad nije imao nikakav klub u planu i samo je želio otići. Mi smo željeli da ostane, on je želio otići iako nije imao drugo rješenje. Uvijek smo slušali kamo bi želio ići, ali tad to nije bio slučaj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.