Kostopeč o Plenkovićevom kandidatu: Ne može dobro voditi zagrebački HDZ, bio je partner Bandiću

Foto: fah, montaža narod.hr

“Herman ne može kvalitetno više voditi zagrebačku organizaciju zbog neuspjeha koji je postigao, a i zbog činjenice da je dugo godina bio akter političke scene i partnerstva kojeg je vodio pokojni Bandić”, rekao je kandidat za šefa zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč o Plenkovićevom kandidatu, na konferenciji za novinare uoči izbora u zagrebačkom HDZ-u koji se održavaju u nedjelju.

Kostopeč je također upozorio na neinformiranost članstva jer ih veliki broj uopće ne zna da su unutarstranački izbori. Uz to, postoji evidentno nezadovoljstvo aktualnim rezultatima i neprepoznatljivošću zagrebačkog HDZ-a, pa je nemali broj članova pasivan.

Na konferenciji je ponovio da je HDZ-u potrebna promjena te poručio da je ta stranka danas u Zagrebu potpuno neprepoznatljiva s neafirmiranim stranačkim programima, što su im Zagrepčani pokazali na prošlim lokalnim izborima.

Kostopeč je upozorio na neinformiranost članstva jer ih veliki broj uopće ne zna da su unutarstranački izbori. Uz to, postoji evidentno nezadovoljstvo aktualnim rezultatima i neprepoznatljivošću zagrebačkog HDZ-a, pa je nemali broj članova pasivan.

Također, podsjetio je da je trenutno vodstvo zagrebačkog HDZ-a polučilo neuspjeh jer je na zadnjim lokalnim izborima HDZ-ova lista osvojila 36.232 glasa, dok je na izborima prije četiri godine imala 38.768 glasova.

Iza takvih rezultata stajala je suradnja sadašnjeg vodstva s Bandićem, zbog čega je sposobnost njihove kritike i opozicijske uloge u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ograničena.

Kostopeč se također osvrnuo na Hermanovu predizbornu kampanju i kampanju njegovih kandidata za potpredsjednike (ministra Aladrovića i ministrice Brnjac), u kojoj nije vidio viziju, program ni jasne stavove.

Smatra da Brnjac i Aladrović neće imati vremena, prostora, energije niti vizije da bi se posebno bavili zagrebačkom organizacijom.

Komentirajući stanje u Zagrebu, Kostopeč je rekao da nekoliko mjeseci vladanja platforme Možemo pokazuje njihovu nekompetenciju, nespremnost za vlast, netransparentnost i kadrovski deficit.

Aktualna gradska vlast ne može još dugo sve teškoće opravdavati naslijeđem Milana Bandića već moraju pokazati kompetenciju i proaktivnost. “Moj tim spreman je biti njihova jasna opozicija i zastupati Zagrepčane u zaštiti od nesposobnosti aktualne vlasti”, poručio je Kostopeč.

Prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a održat će se 17. listopada, a ako bude potrebno drugi krug je 24. listopada.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr