Barzagli i Zaza napustili talijansku reprezentaciju

Branič Juventusa Andrea Barzagli i napadač Sassuola Simone Zaza više nisu u konkurenciji za talijansku reprezentaciju koja će se u petak suprotstaviti Hrvatskoj na Poljudu u kvalifikacijskom dvoboju za Europsko nogometno prvenstvo 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba nogometaša zbog ozljeda su u ponedjeljak napustili kamp talijanske nogometne reprezentacije u Covercianu blizu Firence, izvijestili su na službenom internetskom portalu Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

Simone Zaza, drugi s lijeva
Simone Zaza, prvi s desna

Barzagli je odigrao cijelu utakmicu u subotnjem finalu Lige prvaka u Berlinu, u kojem je Juventus poražen od Barcelone s 1-3, a Zaza je u svom posljednjem nastupu za Sassuolo 31. svibnja postigao dva pogotka protiv Genoe. Conte je odlučio u kamp pozvati Francesca Acerbija, braniča Sassuola koji je od 1. do 4. lipnja sudjelovao na pripremnom kampu uoči okupljanja reprezentativaca za dvoboj s Hrvatskom.

Tako su se na konačnom popisu talijanske reprezentacije našli sljedeći igrači:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Buffon (Juventus), Padelli (Torino), Sirigu (Paris Saint Germain);

Obrana: Acerbi (Sassuolo), Astori (Roma), Bonucci (Juventus), Darmian (Torino), De Sciglio (Milan), De Silvestri (Sampdoria), Moretti (Torino), Pasqual (Fiorentina), Ranocchia (Inter);

Vezni red: Bertolacci (Genoa), De Rossi (Roma), Marchisio (Juventus), Parolo (Lazio), Pirlo (Juventus), Soriano (Sampdoria), Verratti (Paris Saint Germain);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Candreva (Lazio), El Shaarawy (Milan), Gabbiadini (Napoli), Immobile (Borussia Dortmund), Matri (Juventus), Pellè (Southampton), Sansone (Sassuolo), Vazquez (Palermo).

Talijanska reprezentacija će se do četvrtka pripremati u Covercianu, a prvi trening na poljudskom stadionu momčad Antonija Contea trebala bi imati u četvrtak u 19 sati.

Dvoboj Hrvatske i Italije na rasporedu je u petak (20.45 sati) u Splitu, a zbog UEFA-ine kazne izrečene Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom odigranoj 28. ožujka u Zagrebu, na Poljudu će se igrati bez nazočnosti gledatelja. Uoči tog susreta Hrvatska je s 13 bodova vodeća reprezentacija skupine H kvalifikacija za Euro 2016., dok je Italija na drugom mjestu s 11 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.