Bašić: Trebalo se prilagoditi na ovako visoku razinu, ništa još nije gotovo

Foto: fah

Izbornik Hrvatske U-17 nogometne reprezentacije Dario Bašić je poslije utakmice 1. kola skupine A Europskog prvenstva i minimalnog 0-1 poraza od Italije u Rijeci izjavio kako još uvijek vjeruje u plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ambijent je bio dobar, kao i cijela utakmica. Obje su momčadi imale svojih prilika, a ta razlika u individualnoj kvaliteti naposljetku nas je koštala pobjede. Svojim igračima mogu samo čestitati, pokazali su veliki angažman i htijenje, ali i kvalitetu. Upozoravali smo da je Italija odlična momčad. Ništa nije gotovo, sigurno ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Nema prostora za nikakvo očajavanje, to nije naš mentalitet. U svlačionici sam osjetio da bi dečki htjeli već sutra igrati kako bi ispravili propuste. Teško je ovako primiti pogodak u završnici, ali oni će opet dati svoj maksimum”, izjavio je Bašić.

Kako je utakmica odmicala kraju, Italija je počela sve jače pritiskati Hrvatsku.

“Trebalo se prilagoditi na ovako visoku razinu utakmice, gotovo seniorski nogomet. Pri kraju nam je ponestalo i fizičke snage, dobivali su nas Talijani u dvobojima i iskoristili su naš trenutak dekoncentracije. Moramo još poraditi na disciplini i odgovornosti u obrani, a što se tiče kreacije, našim je veznim igračima potrebno što više ovakvih utakmica s minimalno vremena i prostora. Tehnički su sjajno potkovani, ali moraju igrati sve brže i brže”, dodao je izbornik koji se složio kako je prvo ime hrvatske momčadi bio kapetan i vratar Dominik Kotarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kotarski je uistinu imao lijepih obrana, on je jedan od temelja ove momčadi. Znali smo da je kvalitetan, perspektivan vratar. Odradio je stvarno dobru utakmicu”.

U prvoj utakmici ove skupine Španjolska je također na Rujevici preokretom svladala Tursku sa 3-2.

Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Turske u subotu 6. svibnja također u Rijeci od 13.15 sati, dok će u 3. kolu igrati protiv Španjolske također u Rijeci 9. svibnja (12 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.