Bayern deklasirao HSV, Wolfsburg slavio u trileru

Foto: fah

Nevjerojatno efikasan dan dogodio se danas u Bundesligi, gdje su velike pobjede ostvarili minhenski Bayern, koji je s 8:0 razbio HSV Ivice Olića te Wolfsburg koji je u gostima kod Bayer Leverkusena u nevjerojatnom trileru slavio s 5:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je na svojoj Allianz Areni doslovno ponizio, u nogometnom smislu riječi, svog protivnika, kojem je utrpao čak osam pogodaka. Nažalost po nas, u momčadi HSV-a bio je i Ivica Olić, koji je zbog ozljede morao napustiti teren u 23. minuti, pri rezultatu 2:0.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Najbolji u redovima Bayerna bio je Robben koji je postigao dva pogotka, od kojih je jedan bio izvrstan, s nekih dvadesetak metara, od vratnice. Goetze je također dodao dva pogotka, kao i Müller koji je prvi gol na utakmici dao iz jedanaesterca. Nakon tog penala, sve je krenulo nizbrdo za HSV, koji nikako nije našao rješenje za ubojiti i konkretni Bayern. Ostala dva pogotka za Bavarce postigli su Lewandowski i Ribery.

Iako će ova utakmica još dugo ostati u sjećanju navijača Bayerna, a nažalost i HSV-a, priča dana u Bundesligi odigrala se na BayAreni gdje su snage odmjerili Bayer i preporođeni Wolfsburg. Ivan Perišić nije bio ni na klupi jer se još oporavlja od ozljede, dok je vratar Dario Krešić ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg je veliku prednost imao nakon samo pola sata, naime vodili su 3:0 i vjerojatno su mislili kako je stvar gotova. Njihov napadač, koji neumorno trese mreže svih bundesligaša, uključujući i Bayern, Bas Dost postigao je do tada dva pogotka, dok je treći zabio Naldo. U drugom poluvremenu nadu Bayeru donosi Heung-Min Son koji je u kratkom vremenu postigao dva pogotka i smanjio rezultat na 2:3.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Dost nije stao na dva pogotka te postiže hat-trick i povećava prednost na 4:2. Da mu ne ostane dužan, Heung-Min Son također je postigao hat-trick. Ludilo na stadionu nastalo je kad je mrežu Benaglia pogodio Bellarabi za 4:4. I kad su svi očekivali kraj jedne napete i sjajne utakmice, ukazao se nevjerojatni Dost, koji je za konačnih 4:5 poentirao u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Werder iz Bremena potvrdio je odličnu formu pobjedom protiv Augsburga. Bila je to peta pobjeda u nizu u Bundesligi. Strijelci za domaćina u slavlju od 3:2 bili su Lukiyama, Di Santo i Gebre Selassie, a za goste su pogodili Klavan i Werner. Werder se polako diže na tablici i uključuje se u borbu za Europu. Borussia Moenchengladbach jedva je došla do tri boda na svom terenu protiv žilavog Kölna. U sudačkoj nadoknadi Xhaka je poentirao za pobjedu, a sličan scenarij vidjeli smo u Sinsheimu. Pogotcima Firmina i Sakaija Hoffenheim i Stuttgart imali su 1:1, no onda je za domaće u 93. minuti zabio Rudy i donio tri velika boda Hoffenheimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga, 21. kolo:

Bayern – HSV 8:0
Bayer – Wolfsburg 4:5
Borussia (M) – Koeln 1:0
Werder – Augsburg 3:2
Hoffenheim – Stuttgart 2:1
Borussia (D) – Mainz 4:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.