Belgija protiv Hrvatske oslabljena, Operiran Kevin De Bruyne…

Foto: fah

Hrvatska nogometna rerezentacija, kako smo već pisali, u nedjelju, dakle, sutra, igra drugu i posljednju pripremnu utakmicu za Europsko prvenstvo. Protivnik Vatrenima u Bruxellesu bit će vrlo jaka reprezentacija Belgije, koju mnogi smatraju jednim od najvećih favorita Eura. Naime, vezni igrač Manchester Cityja Kevin De Bruyne je operiran te će propustiti utakmicu protiv izabranika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijski veznjak je patio od slomljenog nosa i lijeve očne duplje nakon sudara s Rüdigerom u finalu Lige prvaka prije tjedan dana protiv Chelseaja te je podvrgnut manjoj operaciji, koja ga, dakako, neće spriječiti da bude spreman za Europsko prvenstvo. Kevin De Bruyne pridružit će se reprezentaciji u ponedjeljak, kazao je izbornik Roberto Martinez na tiskovnoj konferenciji uoči prijateljske utakmice Belgija – Hrvatska.

“Bila je to dugoročna odluka, možda neće trebati nositi masku, a operacija je trajala dvadeset minuta”, poručio je Martinez te je dao naslutiti da sjajni vezni igrač neće biti spreman za prvu utakmicu EURA, 12. lipnja protiv Rusije.

Podsjetimo, Belgija je na prošlom Svjetskom prvenstvu, prije tri godine, osvojila treće mjesto, a trenutno su najbolje rangirana reprezentacija svijeta prema ljestvici FIFA-e.  Belgija će protiv Hrvatske igrati bez već spomenutog De Bruynea, ali i bez Axela Witsela, koj se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja. Igrač Reala Eden Hazard navodno neće startati, no ući će u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Eden može gotovo sve na treningu. Neće započeti meč, ali mislim da će ga završiti”, rekao je belgijski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.