Belgijski nogometni stručnjak Wilmots izbornik Irana

Foto: Delval Loïc

Belgijski nogometni stručnjak Marc Wilmots (50) novi je izbornik Irana, on je u srijedu u iranskom veleposlanstvu u Bruxellesu potpisao ugovor s predsjednikom Iranskog nogometnog saveza Mehdijem Tajom do završetka Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilmots je na klupi Irana zamijenio Portugalca Carlosa Queiroza.

Wilmots je prošloga tjedna bio u Teheranu na pregovorima, no vratio se kući bez potpisa ugovora zbog problema Iranskog saveza s “bankovnim transakcijama”. Kako su financijski problemi riješeni, Wilmots je potpisao ugovor prma kojemu će mu godišnja plaća biti 1.2 milijuna dolara.

Tijekom igračke karijere Wilmots je odigrao 70 utakmica za belgijsku reprezentaciju, a od 2012. do 2016. godine bio je izbornik “crvenih vragova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Queiroz je tijekom svog osmogodišnjeg boravka na klupi Irana dva puta izborio nastup na SP-u, u Brazilu 2014. i Rusiji 2018. Na ovogodišnjem Azijskom prvenstvu Iran je stigao do polufinala u kojemu je izgubio od Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.