Benović izborio Pariz: Izdržao sam pritisak kada je bilo najbitnije!

Foto: Hrvatski gimnastički savez

Nakon što je četvrtim mjestom u finalu vježbe na parteru na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi Aurel Benović postao četvrti hrvatski gimnastičar koji je izborio nastup na Olimpijskim igrama, mladi je Osječanin očekivano bio presretan svojim ostvarenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponosan sam kako sam odradio vježbu, izdržao sam pritisak, kada je bilo najbitnije uspio sam odraditi svoju vježbu solidno i izboriti odlazak na Olimpijske igre, zbog toga sam stvarno jako ponosan. Još ne mogu vjerovati, moram to sve malo prespavati da bih postao svjestan što se uopće dogodilo. Ne smije me previše držati euforija, moram se okrenuti sutrašnjem finalu na preskoku i nadam se da uz malo sportske sreće mogu odraditi dobro oba skoka i biti u borbi za medalju, kazao je.

Mukotrpan rad na treninzima, brojna odricanja, sve se isplatilo. Trener Vladimir Mađarević nije skrivao oduševljenje.

– Presretan sam, startna ocjena današnje vježbe bila je 6.3, tu težinu vježbe uspjeli smo vratiti u drugom dijelu etapa svjetskih kupova, nakon ozljede koju je Aurel imao u kolovozu prošle godine. Ovo je veliki podvig obzirom na frakturu metatarzalne kosti koju je pretrpio na elementu dupli grčeni salto s dva okreta, na duploj Tsukahari. Sada je taj element ponovo vratio u svoju vježbu, i jako smo zadovoljni zbog toga. Pod velikim pritiskom vježbu je napravio sasvim dobro, 14.300 je solidna ocjena za njega na parteru, no postoji još prostor gdje se mogu doskoci bolje ukopavati te uštedjeti još nekoliko desetinki, čemu se i nadamo. U konačnici to bi značilo ocjene preko 14.500 koje su uvijek konkurentne za medalje na svim velikim natjecanjima. Aurel to sigurno može, pod ovim velikim pritiskom bilo je vrlo važno odraditi vježbu na ovom nivou na kojem je uspio. Konkurencija Francuz Osberger i Brazilac Guimaraes nisu izdržali pritisak, oni su napravili puno više grešaka nego Aurel i završili iza njega i s manje bodova u olimpijskim kvalifikacijama, izjavio je Mađarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.