Benović zlatni, Srbić srebrni, Zelčić brončana u Osijeku

Osijek, 07.04.2024 - Posljednjui finalni dan 15. DOBRO World Cupa u Osijeku, Na slici Tin Srbiæ . foto HINA/ ik

Šest medalja osvojila je hrvatska gimnastika na 15. DOBRO World Cupu koji je u nedjelju završen u Osijeku. Nakon subotnjeg srebra Sare Šulekić i Filipa Udea, te bronce Marka Samboleca, danas je Osijek na preskoku zlatnu medalju osvojio Aurel Benović, Tin Srbić osvojio je srebro na preči, a Tina Zelčić broncu na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nošen nevjerojatnom osječkom publikom, Aurel Benović u svom gradu ne samo da je došao do prve medalje na preskoku, nego odmah do zlatne. Ukupno ih sada ima devet, pri čemu osam na Svjetskom kupu.

Zlato je osvojio zahvaljujući ocjeni od 14.575 koliko je dobio i srebrni Španjolac Pau Jimenez (14.700 i 14.450) koji je ostao stepenicu niže na postolju budući da je Aurel pojedinačno imao najveću ocjenu. Brončani je bio bugarski gimnastičar Kevin Penev s 14.300 (14.400 i 14.200).

Benović je u nedjelju djelovao puno moćnije nego dan prije u finalu partera od kojeg je ipak imao veća očekivanja nego od preskoka.

– Sretan sam i ponosan na način na koji sam danas nastupio. Imao sam nekih problema s tehničke strane u elementima u vježbi i nisam mogao nastupati onako kako sam htio. Danas sam se od jutra osjećao jako dobro. Napravio sam jedan od najboljih početaka ikada. Jako visoko sam letio, osjetio sam da je to možda malo i previše i da moram malo usporiti. Napravio sam tek jednu malu pogrešku pa je zato startna ocjena bila 6.1, a ne 6.3, komentirao je Tin Srbić koji je do srebra došao s ocjenom 14.650.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od njega bio je samo Tajvanac Chia-Hung Tang s nevjerojatnih 15.350 bodova (start 6.5). Brončani je IzraelacAlexander Myakinin(14.500).

Tinova klupska kolegica iz ZTD Hrvatskog sokola, Tina Zelčić, broncom je reprizirala prošlogodišnji Osijek. Do postolja je došla s ocjenom 13.000, a na njemu su još bile zlatna Ukrajinka Anna Lashchevska (14.000) i srebrna Francuskinja Melaniede Jesus dos Santos (13.133).

– Bronca je opet oko vrata i zbog toga sam presretna. Odradila sam super vježbu. Vježbu života. Prvi put sam dobila tako visoku ocjenu i eto, rezultiralo je broncom, oduševljena je bila Tina nakon svog osmog finala u karijeri i treće osvojene medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.