Bild piše – Kovač održao oproštajni govor: ‘Kao Hrvat se moram boriti za sve’

Foto: fah

Niko Kovač spreman je za odlazak iz Bayerna, a navodno je i održao oproštajni govor pred igračima, piše njemački Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon još jednog šokantnog nastupa Bayerna u Bundesligi sve je veći pritisak na klub da maknu Hrvata s trenerske klupe. Bayern je u subotu odigrao 3:3 s Fortunom iako je imao prednost od 2:0 i 3:1. Čelnici kluba navodno još uvijek čvrsto stoje uz Kovača, ali čini se da je pritisak medija i javnosti došao do njih pa su počeli tražiti moguće zamjene. Glavni kandidati su Arsene Wenger i Zinedine Zidane.

Što se tiče Wengera, on je navodno spreman za novu avanturu, a po kuloarima se priča kako je odbio ponudu Milana jer čeka kako će se razvijati situaciju u Bayernu. S druge strane Zidanea su mediji već vidjeli u nekoliko klubova, ali za sada legendarni Francuz još uvijek nije prihvatio niti jednu ponudu.

U nedjelju prijepodne Kovač je došao u klub na sastanak s igračima, a novinari u zamijetili i da mu se od stresa pojavio herpes na usnici. Bild piše kako je Kovač onda održao iskren govor gdje je rekao kako se ne osjeća krivim za neuspjehe Bayerna nego je krivicu prebacio na igrače. Odnosno na najveće zvijezde u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je navodno kritizirao i njemački mentalitet rekavši kako se on kao Hrvat ovdje mora žestoko boriti i naporno raditi za sve.

Kovača danas čeka susret 5. kola Lige prvaka kod Benfice, a iako ima vodeće mjesto u skupini neće mu biti lako s ovakvom atmosferom to i zadržati. U Bundesligi s druge strane se nalazi na petom mjestu sa zaostatkom od 9 bodova za vodećom Borussijom Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.