Bilić: Ne igramo samo za Bešiktaš, nego i za Tursku

Trener Bešiktaša, Slaven Bilić večeras vodi svoju momčad u Europa ligi protiv belgijskog predstavnika Club Bruggea, u sklopu prve utakmice osmine finala playoffa. Bešiktaš je u prošlom kolu izbacio engleskog predstavnika, Liverpool i na jedan način kreirao malu senzaciju. Bio je to novi trenerski podvig hrvatskog stručnjaka na klupi “Orlova” iz Istanbula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne igramo samo za Bešiktaš, nego predstavljamo i cijelu Tursku. Vjerujem da ćemo imati podršku naših navijača u Belgiji, ali i svih u Turskoj” – izjavio je Slaven Bilić za portal Fanatik u Turskoj.

Nije Bilić ovo slučajno izjavio. Naime, Bešiktaš je trenutno jedini predstavnik iz Turske koji je ostao u europskim natjecanjima i što dalje dogura, to će osigurati i njihovoj Super Ligi bolji koeficjent za narednu sezonu.

TURKEY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Bešiktaš, koji dijeli prvu poziciju u domaćem prvenstvu ima veliku priliku probiti se u četvrtfinale Europa lige. Club Brugge nije momčad na razini Arsenala, Tottenhama i Liverpoola s kojima se Bešiktaš nosio ove sezone, ali ne treba ih ni podcijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Igrali smo dobro protiv velikih klubova i to nam je dalo dodatno samopouzdanje. Ali to može biti nezgodno, pogotovo ako pomislimo ‘Dobili smo Liverpool, onda možemo i sve ostale’, stoga sam rekao svojim igračima, samo ako ponovimo tu razinu igre, onda se možemo nositi s ostalima. Brugge nije Liverpool ili Tottenham,ali su također vrlo dobra momčad, u vrhu su njihove lige, tako da su šanse 50-50” – rekao je Bilić o svom večerašnjem protivniku nekoliko pohvalnih riječi.

Što se tiče izostanaka, tu bi Slaven Bilić već mogao imati malih problema, jer su za ovaj susret pod velikim upitnikom važni veznjak Atiba Hutchinson i polušpica Jose Sosa. Bek Koybasi obnovio je ozljedu i njega ne bi trebali vidjeti na travnjaku.

Za navijače Bešiktaša svakako je dobra vijest to što “Orlovi” nikad nisu izgubili od neke belgijske momčadi u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa liga, 1/8 finala, Jan Breydelstadion, 19.00:

Club Brugge: Ryan, Denswil, Duarte, De Bock, Meunier, Vormer, Simons, Storm, Bolingoli, Rafaelov, Sutter

Bešiktaš: Cenk, Opare, Gülüm, Franco, Kurtuluş, Uysal, Kavlak, Arslan, Şahan, Töre, Demba Ba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.