Bilić poražen na Anfieldu, golijada u Glasgowu

Lider turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš za čijim kormilom sjedi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić, poražen je na Anfieldu od Liverpoola 0-1 u prvom susretu 16-ine finala Europske Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Mario Baletelli iz jedanaesterca u 85. minuti. Za ‘Redse’ je od 64. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji je pet minuta kasnije dobio žuti karton.

Celtic i Inter su u Glasgowu odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova, a na koncu je završilo 3-3. Inter je vodio 2-0 i 3-2, no srčani Škotsi us iščupali bod. Inter je poveo 2-0 golovima Xerdana Shaqirija (4) i Rodriga Palacia (13). Celtic je uzvratio, a strijelci su bili Stuart Armstrong (24) i Hugo Campagnaro (26-autogol), no Palacio je u 45. minuti svojim drugim golom ponovo doveo goste u vodstvo. U nastavku susreta bilo je nekoliko prilika s obje strane, a u sudačkoj nadoknadi je Guidetti donio veliko slavlje navijačima škotskog velikana. Mateo Kovačić je za Inter odigrao posljednjih 15 minuta, dok Marcelo Brozović nije prijavljen za EL.

BRITAIN SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Tottenham i Fiorentina su na White Hart Laneu odigrali bez pobjednika 1-1. ‘Spursi’ su poveli golom Soldada u šestoj minuti, a izjednačio je Jose Basanta u 36. minuti. Milan Badelj je za ‘viole’ odigrao posljednjih 12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je u Amsterdamu pobijedio varašavsku Legiju 1-0, a pogodak je postigao Poljak Arkadiusz Milik u 35. minuti. Za goste je kao kapetan cijeli susret odigrao Ivica Vrdoljak.

Aktualni pobjednik Europske lige Sevilla je na Sanchez Pizjuanu pobijedio Borussiju Moenchengladbach 1-0 golom Vicentea Iborre u 70. minuti.

Guingamp je pobijedio Dynamo Kijev 2-1 nakon što su Ukrajinci od 45. minute igrali s dva igrača manje. Dynamo je poveo golom Miguela Velosa u 19. minuti, no u 39. minuti je isključen Jarmolenko, a u 44. i Belhanda. Domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat, a strijelci su bili Claudio Beauvue (72) i Diallo (75). Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderlecht i moskovski Dynamo su odigrali 0-0, a ruski sastav je od 75. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Aleksander Buttner.

BELGIUM SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Villarreal je pobijedio RB Salzburg 2-1. Strijelci za španjolski sastav bili su Uche (32) i Denis Čerišev (54), a za goste Jonatan Soriano (48-11m).

U susretima koji su odigrani u ranijem terminu, nogometaši Napolija, Evertona, Zenita i Club Bruggea načili su veliki korak prema plasmanu u osminu finala nakon što su ostvarili gostujuće pobjede. Napoli je u Turskoj svladao Trabzonspor 4-0, Everton je u Švicarskoj slavio protiv Young Boysa 4-1, Club Brugge je pobijedio danski Aalborg 3-1, dok je Zenit u Eindhovenu bio bolji od PSV-a sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TURKEY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Napoli je protutnjao Turskom pobijedivši Trabzonspor 4-0. Talijani su već nakon pola sata vodili 3-0 golovima Henriquea (6), Higuaina (20) i Gabbiadinija (27). Uvjerljivu pobjedu potvrdio je Zapata u sudačkoj nadoknadi. Napoli je mogao i uvjerljivije slaviti, no Mertens je promašio kazneni udarac u 85. minuti. Ivan Strinić nije imao pravo nastupa za Napoli.

Hoarau je u 10. minuti donio radost navijačima Young Boysa, no Lukaku s dva (24, 39) i Coleman (28) s jednim golom brzo su ih utišali. Lukaku je pobjedu Evertona potvrdio svojim trećim golom u 58. minuti. Pet minuta kasnije branič Evertona Stones je pocrvenio skrivivši kazneni udarac, no Hoarau je bio neprecizan.

Club Brugge je također rutinski odradio posao protiv Aalborga koji je izbacio zagrebački Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Belgijanci su poveli 3-0 golovima Oularea (25), Refaelova (29) i Petersena (61-autogol), a poraz domaćina je ublažio Helenius (71-11m).

Zenit je u lošem susretu u Eindhovenu pobijedio PSV 1-0, a pogodak odluke zabio je Hulk u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg je pobijedio Sporting 2-0 uz dva gola Dosta (46, 63). Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije nastupio za njemački sastav zbog ozljede.

GERMANY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Identičnu pobjedu ostvario je i Dnjipro protiv Olympiakosa. Susret je igran u Kijevu, a strijelci su bili Kankava (50) i Rotan (54). Nikola Kalinić igrao je za Dnjipro od 46. minute.

Roma je u Rimu odigrala 1-1 protiv Feyenoorda. Domaćin je poveo golom Gervinha (22), a izjednačio je Toornstra (55). Utakmica je prošla u sjeni velikih nereda nizozemskih navijača u centru Rima. Policija je privela više od 30 navijača Feyenoorda, a nekoliko osoba je ozlijeđeno. Najgore je bilo na poznatim “Španjolskim stubama” gdje su nizozemski navijači gađali policiju bakljama, dimnim bombama, bocama i kamenjem. Uništeno je i nekoliko izloga, skutera i automobila.

Bez pobjednika je završio i ogled između Torino i Athletic Bilbao, na koncu je bilo 2-2. Baskijski sastav je poveo golom Williamsa u 9. minuti, no Torino je do konca poluvremena preokrenuo rezultat golovima Maxi Lopez (18, 42). U drugom dijeli Athletic je uspio izjednačiti, a strijelac je bio Gurpegi (73).

Uzvratni susreti su 26. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.