Bitka za mjesto predsjednika HNS-a se zahuktava: Šukera bojkotiraju u Splitu, odbijenica gradonačelnika Opare…

Foto: fah

Gradonačelnik Splita HDZ-ovac Andro Krstulović Opara odbio je prijedlog Davora Šukera, aktualnog predsjednika HNS-a, za sastankom. Šuker je pismom pokušao doći do odgovora na pitanje je li moguće što napraviti u splitskoj županiji, koja je dala podršku Dariju Šimiću kada su u pitanju izbori za predsjednika HNS-a.  Opara ne samo da nije prihvatio poziv na sastanak nego je Šukerov poziv proglasio nepristojnim, neposlovnim i nelegitimnim, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Poštovani gospodine Šuker, primio sam vaše pismo. Niti ja niti bilo koji drugi predstavnik Grada Splita neće biti na predloženom sastanku. Razlog našeg nedolaska je više nego očit budući da u posljednjih pet godina niste pokazali interes za stanje nogometne infrastrukture u Splitu”, odgovorio je Šukeru Opara, koji tvrdi da će kao predstavnik većinskog vlasnika Hajduka dati naputak članovima Nadzornog odbora da se ne odazivaju na sastanak kod Šukera. Drugim riječima, Šuker je naišao na bojkot u Splitu i očito cijeloj županiji, koja je za njega izgubljena kad su u pitanju izbori za predsjednika HNS-a.

S druge strane Šuker je dobio podršku u Zagrebu gdje je dobio jednoglasnu potporu, u ovom ga trenutku podržava šest saveza te mu još tri trebaju kako bi postao kandidat izbornoj skupštini HNS-a 22. prosinca. Problem za Šukera mogao bi biti daleko ozbiljniji ako bi se ujedinili Marijan Kustić, inače saborski zastupnik HDZ-a i Dario Šimić. Zajedno bi mogli rušiti Šukera. Samostalno će teško do devet županijskih saveza koliko im je potrebno da bi ušli u završni krug sa Šukerom. Šuker je, dakle, još uvijek favorit, što priznaje i većina medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.