Bitka za naslov: Super važna pobjeda Intera na gostovanju kod Parme, igrali Perišić i Brozović

Foto: fah

Nogometaši Intera stigli su do super važne pobjede 2:1 protiv Parme u sklopu 25. kola talijanske Serie A. Izuzetno je to bitna pobjeda s obzirom kako se Inter s Milanom i Juventusom bori za naslov prvaka, prvi poslije 2010. godine te da su bodovno u solidnoj prednosti. Inter je ovom pobjedom povećao prednost na šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti kada je Hakimi dobro centrirao, ali je golman Parme u posljednji trenutak uspio izbiti loptu. Domaćin je do svoje prve prilike stigao u 16. minuti susreta, naime, glavom je nakon centaršuta šutirao Jasmin Kurtić, ali je Handanović bio siguran na svom golu.

Novu veliku priliku u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena propustio je Inter, u prilici je bio Lukaku koji je pokušao glavom, no lopta je otišla pored gola. Na početku drugog poluvremena Inter je napokon slomio otpor  Parme, a zablistao je Alexis Sanchez.

Naime, Inter je poveo u 54. minuti kada je Lukaku asistirao, a Čileanac sjajno zabio za vodstvo od 1:0. Samo osam minuta kasnije milanska momčad je povisila svoje vodstvo. Naime, Lukaku je ponovo uposlio Alexisa koji je izašao ispred vratara Parme te ga je ponovno uspio svladati, 2:0 za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Desetak minuta kasnije Parma se uspjela vratiti u meč, naime, odličan pogodak s ruba kaznenog prostora zabio je Hernani te je tako smanjio vodstvo Intera na 2:1, međutim, ništa više od toga domaćinu nije pošlo za nogom.

Za Inter su igrali hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Foto: Snimka zaslona

Nakon ove utakmice i pobjede Inter ima 59 bodova, dok je Parma predzadnja sa svega 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.