Bivši engleski reprezentativac otkrio: Trener me seksualno zlostavljao godinama i prijetio je da će mi ubiti obitelj ako ikome kažem

Foto: Twitter

Nakon što je nekadašnji igrač niželigaških klubova Andy Woodward otkrio kako je seksualno zlostavljan u razdobolju od 11. do 15. godine, sada se javno oglasio i Paul Stewart (52), bivši igrač Tottenhama, Manchester Cityja i Liverpoola i bivši engleski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega je zlostavljao trener u omladinskom uzrastu koji mu je obećao da će od njega ‘napraviti zvijezdu’.

“Jednog dana dok smo se vozili u autu počeo me dirati. Prestrašio me na smrt. Pokušao sam reći roditeljima, da mu to ne dopuste, ali bilo mi je tek 11 godina. Otad pa na dalje nastavio me seksualno zlostavljati i rekao je da će mi ubiti majku, oca i moja dva brata ako o tome progovorim. Kada vam je 11 godina zaista u to i vjerujete”, rekao je Stewart za Daily Mirror, ne otkrivši ime zlostavljača.

“Mentalni ožiljci koje mi je ostavio doveli su do problema sa pićem i alkoholom. Ne biste vjerovali koliko sam puta razmišljao o samoubojstvu i to u trenucima kada mi je dobro išlo, dok sam bio na vrhuncu i igrao za Spurse i englesku reprezentaciju. Alkohol je bio moj način za bijeg. Tijekom godina sam se stalno pitao: ‘Zašto nisam nikome rekao?’ Ali to je zbog stigme koja bi me pratila do kraja života”, dodao je Stewart, danas 52-godišnji biznismen iz Blackpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.