Bivši izbornik Igor Štimac stao na stranu Ante Čačića: ‘Zar nismo prvi na ljestvici, sudac je kriv za poraz u Turskoj’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik, Igor Štimac, koji je s reprezentacijom prije nekoliko godina krenuo dobro, pobijedio na Maksimiru i Srbiju, a onda naglo pao te je vrlo brzo nakon toga smijenjen, dao je intervju za Sportske novosti. Naravno, tema je aktualna, bolni, a moguće i kobni, poraz Vatrenih na gostovanju protiv Turske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je stao na stranu aktualnog izbornika Antu Čačića.

“Recite mi jedan razlog zbog kojeg bismo pričali o smjeni Ante Čačića? Jesmo li prvi na tablici? Jesmo li u dobroj poziciji da izravno odemo u Rusiju? Pa što hoćemo povrh toga? Da nam je netko prije početka kvalifikacija ponudio takav poredak u skupini, volio bih vidjeti tko ga to ne bi želio potpisati”, rekao je Štimac te je u tom kontekstu govorio i dalje.

Naravno, Hrvatska je još uvijek prva na ljestvici, ali nije baš u zavidnoj situaciji. Sve do lipnja izgledalo je da će se Vatreni, sukladno svojoj kvaliteti, prošetati do Rusije. Teško zabijamo golove, samo jedan u posljednje tri utakmice, očiti je to problem Vatrenih koji traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Znate li tko je daleko najveći krivac za poraz u Turskoj? Sudac Kassai! Da je dosudio jedanaesterac i domaćem igraču dao crveni karton zbog namjernog igranja rukom, mi odmah zatvaramo utakmicu i slavimo pobjedu koja nam praktički otvara vrata Svjetskog prvenstva. Idemo dalje, da je svirao prekršaj na Mandžukiću koji je cijeli stadion vidio kao na dlanu, ništa od turske kontre iz koje nam zabijaju gol za pobjedu. To su dva golema previda koja su nas stajala poraza, ništa drugo. Je li Čačić kriv što Kovačić nije dodao Kaliniću u izglednoj poziciji ili što je Perišić zapucao zicer?”

Igor Štimac je protiv dosadašnje prakse da se izbornici prebrzo mijenjaju.

”Niko Kovač je smijenjen u trenutku dok je bio u realnoj poziciji otići na Europsko prvenstvo. Morao je otići jer nije slušao “šaptače”, a ne zbog lošeg rada. Mene su maknuli u trenutku dok smo imali osigurano drugo mjesto i dodatne kvalifikacije u skupini u kojoj su bili Belgija i Srbija. Već godinama izbornike pribijamo na križ kao jedine krivce za probleme koji se između ostalog manifestiraju u igrama reprezentacije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik ipak je uperio prst prema HNS-u te smatra da bi se u Savezu trebalo puno toga promijeniti.

“Želim reći da bi trebalo promijeniti mnoge koji su u Savezu već godinama, koji svojim radom nogometu nisu donijeli ništa dobrog, a koji se na koncu uvijek sakriju iza izbornika i lošijih rezultata. Do kada će se sve to tolerirati? Još od one skupštine u prosincu 2010. godine, na kojoj sam prijevarom bio poražen, toliko toga ide na štetu nogometa, ali jedini krivac uvijek ispada izbornik. Stanimo tome više na kraj!…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.