Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell oslobođen optužbi za pranje novca

epa07396109 Former FC Barcelona President Sandro Rosell, who is in custody since May 2017, stands trial for alleged money laundering at a court in Madrid, Spain, 25 February 2019. Rossel, his wife Marta Pineda (rear, in picture) and other four people are facing charges for the laundering of nearly 20 million euro from the Brazilian Football Confederation related to the sale of television rights for exhibition matches of the Brazilian national team and from a sponsorship contract with sports firm Nike. Rosell, who is believed to having retained at least 6.5 million euro, faces a possible 11-year prison sentence if found guilty. EPA/FERNANDO VILLAR / POOL

Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell (55) u srijedu je oslobođen optužbi za pranje novca, nakon što je proveo 20 mjeseci u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosella se teretilo da je u suradnji s bivšim predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Ricardom Teixeirom pronevjerio oko 35 milijuna dolara preko poreznih oaza i fiktivnih tvrtki.

Rosell je priveden u svibnju 2017., a u veljači ove godine dobio je priliku da se brani sa slobode.Tužitelji su tražili zatvorsku kaznu od šest godina, ali Nacionalni sud u Madridu zaključio je da nema dovoljno dokaza za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Rosell je bio predsjednik Barcelone od 2010. do 2014. godine. Kad je počela istraga u vezi utaje poreza prilikom Neymarova transfera iz Santosa u Barcu, Rosell je u siječnju 2014. podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.