Bivši Vatreni kažu: ‘Ne leže nam, ali slučajnost je da nikada nismo pobijedili Francusku’

Šimić
Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras igra protiv Francuske. Riječ je o reprezentaciji koja je već ranije mučila Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Držim da nam Francuska ne leži. Oni su iznimno jaka reprezentacija, uvijek su bili. Također, imaju jako brze nogometaše, što nama očito ne odgovara. A možda imamo i kompleks Francuza? Dakle, rekao bih da činjenicu što ih nikad nismo pobijedili čini miks svih tih stvari”, kaže Darijo Šimić za Sportske novosti.

“Uvijek treba vjerovati. Francuska je i dalje, kao svih tih godina, moćna reprezentacija, prvaci su svijeta, imaju zaista vrhunske nogometaše. Ipak, mislim da moramo sami sebe uvjeriti da ih možemo pobijediti. Ako bude tako, onda sam mišljenja da danas na Maksimiru možemo razbiti kompleks Francuske”, zaključuje Šimić.

Govorio je i Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja nisam od onih praznovjernih koji vjeruju u prokletstvo protiv Francuza. Mi smo uvijek imali dobru reprezentaciju, baš kao i Francuzi. Kad sam igrao za Monaco, oni su se čudili kako mi kao tako malo država bilježimo takve nogometne uspjehe. Uvijek su mi govorili kako je nevjerojatno da s njima uvijek igramo al pari”, kaže.

“Pogledajte gdje igraju francuski reprezentativci, a gdje naši. I vidite, tu smo nekako podjednaki kad se radi o snazi klubova. Njihova udarna postava skroz je izjednačena s našom kad se radi o imenima klubova. Naravno, druga je stvar koliko je njihov klupski nogomet bolji, koliko je njihovo prvenstvo jače od našeg, koliko je bolja infrastruktura i sve ostalo”, dodao je.

“To što ih nikada nismo pobijedili je jednostavno – slučajno! Jest da imaju širi kadar, da su ga uvijek imali, ali nemamo mi kompleks od njih. Mislim da će doći taj dan kad ćemo ih pobijediti. Kao što je svojevremeno došao u rukometu, tako će i u nogometu. Možda već danas u Maksimiru!”, zaključuje Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.