Bjelica o izjavi Zorana Mamića: ‘Ja mogu reći da smo mi bolji od Barcelone’

Foto: snimka zaslona

Ove sezone hrvatsko nogometno prvenstvo moglo bi biti jako zanimljivo. Naime, Dinamo ima prednost na ljestvici ispred Osijeka tek tri boda a nakon 17 odigranih utakmica obje momčadi. Osijek, pod vodstvom bivšeg trenera Dinama, Nenada Bjelice, na svakoj utakmici ide na tri boda. Tako je, podsjetimo, bilo u prošlom kolu kod Lokomotive, tako će biti i u subotu protiv Istre 1961. Osijek je, dakako, favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremni dočekujemo Istru koja je u ove tri utakmice pokazala da je dobra momčad, da su se stabilizirali i čeka nas dobar izazov. Nadam se da ćemo biti na visokom nivou i da ćemo pobijediti. Kao i u svakoj utakmici cilj je dati sve od sebe, odraditi utakmicu na maksimumu i doći do tri boda. Momčadi koje nam dolaze iz donjeg dijela ljestvice dosta se nisko brane i teško je probiti te bunkere, ali gledamo samo na sebe i pronalazak rješenje za takvu obranu, ako će Istra igrati ovdje kao što su igrali Šibenik i Varaždin. U takvim je utakmicama potrebno puno strpljenja, što smo pokazali da imamo”, rekao je trener Osijeka, Nenad Bjelica, najavivši susret protiv Istre. Osijek će se Istri suprotstaviti znatno oslabljen s obzirom da neće zbog kartona igrati kapetan Mile Škorić. Stoperski par bit će tako Danijel Lončar i Jose Antonio Caro. Podsjetimo, spomenuti je tandem igrao na istoj poziciji i prošle jeseni kada su Osječani u Koprivnici protiv Slavena slavili 1:0.

Bjelica će za utakmicu protiv Istre moći računati na Josipa Vukovića, pod upitnikom je Igor Silva i to zbog zdravstvenih razloga. Utakmica između Osijeka i Istre, iako nije derbi, mogla bi biti zanimljiva i zbog činjenice da dres Istre nosi Josip Špoljarić, koji je inače u Istru stigao iz Osijeka na posudbu te igra sve bolje, u zadnja dva susreta zabio je tri gola, Isto tako za Istru igra i Šime Gržan, koji bi u Osijek trebao otići na ljeto, sve je navodno dogovoreno. Makar bi sam Gržan, kao i trener Bjelica, htio zaigrati u dresu Osijeka već ove zime.

“Drago nam je da Špoljarić dobro igra u Istri, da zabija golove, nadamo se da će do kraja sezone biti još uspješniji, ali i da ćemo ga u našim utakmicama uspjeti spriječiti da zabije gol. Što se tiče Gržana stanje je nepromijenjeno, on je igrač Istre i logično je da će i protiv nas dati svoj maksimum”, izjavio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Osijeka osvrnuo se i na priopćenje Dinama u kojem su kritizirali i HNS, ali i sustav. Ovakvo Dinamovo priopćenje izazvalo je dosta reakcija u javnosti, reagirao je i Bjelica. Ipak je Dinamo uvjerljivo najmoćniji hrvatski klub i aktualni prvak naše zemlje.

“Ne bih komentirao postupke drugih. Oni to tako vide i treba poštivati svačije mišljenje. Mi smo fokusirani na sebe i dok sam ja trener i sportski direktor, Osijek neće pisati nikakva priopćenja protiv bilo koga. Mi želimo pridonijeti normalizaciji odnosa u hrvatskom nogometu svojim ponašanjem. Dok sam bio u Dinamu nisam komentirao suđenje, a tako će biti i dok sam u Osijeku. To vrijedi i za moje igrače. Poštujemo svakoga i apsolutno vjerujemo u sustav”, tvrdi šef stručnog stožera Osijeka.

Bjelica je govorio i o VAR tehnologiji. Poznato je što bivši trener Dinama misli o tome , kao i zašto je protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“VAR smanjuje mogućnost pogreške iako sam ja protiv tehnologije, ali kao što vidite i što sam govorio na početku, tehnologija nije smanjila diskusije i polemike i zato sam protiv nje. Smanjile su se pogreške, ali još uvijek postoje ‘teorije zavjere’. Protiv sudaca nikada nisam bio, niti ću biti. Oni griješe u korist jednih ili drugih, kao što mi griješimo u našim odlukama, kao i igrači na terenu. Jedino što su oni pod prevelikom lupom, svaka greška se tumači kao teorija zavjere i svaki tjedan imamo teoriju protiv drugog kluba, pa na kraju ne znamo protiv koga je ona zapravo bila. Mi u Osijeku to nećemo raditi, jer ne želimo tražiti alibi za svoje neuspjehe u greškama sudaca. Bože moj, možda će pogriješiti nekada u našu korist, nekada na našu štetu, ali to je nogomet. To se događa i u puno većim ligama, pa nitko ne piše o teorijama zavjera. No, svatko ima svoje viđenje. Osijek će svima u tome biti primjer i apsolutno je zabranjeno komentiranje suđenja, što ne znači da se tijekom utakmice nećemo boriti za svoj klub i dati sve od sebe da pobijedimo, pa možda raditi i pritisak na suca, ali kada završi utakmica taj pritisak se završava”.

Trener Modrih Zoran Mamić je, podsjetimo, kazao kako nakon Dinama Hajduk ima najbolje igrače u HNL-u, iako se splitski klub nalazi tek na petom mjestu. Što o takvoj jednoj izjavi misli Bjelica?

“To je mišljenje koje mi moramo poštivati. Ali, mišljenje drugih ljudi ne mora biti isključiva istina. Ja isto mogu reći da smo mi bolji od Barcelone, ali to je isključivo moje mišljenje, koje ne mora biti istina. Oni imaju svoje mišljenje, mi ga cijenimo, a kada se na kraju podvuče crta rezultat pokaže tko je što. Mi ćemo svima odgovarati na terenu. Imamo dobru, izbalansiranu momčad, stabilan klub iza kojeg stoje navijači, medije, imamo sve preduvjete da budemo uspješni. Mi smo u nekim stvarima daleko ispod Dinama, ali na terenu 11 protiv 11 možemo se nositi sa svima. Rekli su oni i tjedan prije da Rijeka, pa onda Hajduk, ali mi to poštujemo. No, znamo i koja je naša snaga”, poručio je trener Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju kako se Bjelica nosi s komentarima na internetu?

”Nešto pročitam, nešto i ne. To je normalno kada ste u fokusu javnosti. Kada ne bih ništa radio i govorio, tada ne bih bio ni izložen kritikama. No, tada si ništa, a ja sam se odlučio biti netko, pokušati unaprijediti ovu zajednicu, a tada moram biti spreman na kritike. Prije 5-6 godina to me puno više pogađalo, a danas se samo nasmijem. Meni je tata kada sam bio dijete rekao: „Budi poznat, pa makar bio i lopov.“ Na kraju ipak nisam postao lopov, nego sam bio dobar nogometaš, mislim da sam i dobar trener i da pokušavam unaprijediti svoju momčad maksimalno”, odgovorio je trener Osijeka na pitanje jedne studentice Medijske kulture iz Osijeka. Studenti Medijske kulture iz Osijeka, podsjetimo, u NK Osijek provode stručnu praksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.