Bjelica: Remijem na Rujevici najzadovoljniji je Hajduk

Foto: fah

U emisiji Stadion analiziralo se 15. kolo SuperSport HNL-a s najvećim naglaskom na dvije nedjeljne utakmice između Hajduka i Varaždina te Dinama i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi na Rujevici završio je 2:2, bilo je vrlo borbeno te su se na kraju Željko Sopić i Sergej Jakirović morali zadovoljiti podjelom bodova.

– Ovo što smo vidjeli je realan rezultat. Dinamo je bio bolji prvo poluvrijeme, Rijeka drugo. Dinamo je jako loše ušao u drugo poluvrijeme, primili su dva gola što se ekipi poput njih ne bi smjelo dogoditi. Taj drugi gol koji su primili ne smije im se dogoditi. Rijeka je napravila puno toga, držala je Dinamo “na konopcima”. Evidentno je da su pali jer je to bio treći dan nakon Konferencijske lige. Možda je više Jakirović nezadovoljan jer su imali pobjedu, ali to je nogomet, istaknuo je Tomislav Ivković.

Nenad Bjelica kaže da je Rijeka igrala rasterećeno u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je dosta naivno primio drugi gol. Rezultat je realan, ali se najviše može radovati Hajduk jer nitko nije osvojio tri boda, nitko im se nije približio. Derbi je bio dobar, četiri gola, dosta žutih kartona, mislim da je suđenje bilo odlično.

Marijo Strahonja osvrnuo se na suđenje Darija Bela.

– Dobro je ušao u utakmicu, uzeo je visoki kriterij, što je prekršaj, a što nije. Dobro je to provodio tijekom susreta, pri kraju utakmice pada koncentracija pa se dogodi i koji previd, da se ne dosudi koji prekršaj. Kritičnu situaciju na kraju prvog dijela, kada se utakmica zakuhala, dobro je riješio žutim kartonima. Ne treba ga kuditi. Ne nije bilo, tada su bili opravdani prekršaji, opravdano je dodijelio opomene, ističe dodajući da je Bel odličan sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Meni se on sviđa općenito, kada se pogleda unazad par godina, svi su zadovoljni njegovim suđenjem derbija.

Hajduk je sve bolji

Osvrnuli su se i na susret Hajduk – Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je sve bolji. Ušli su labavije u utakmicu, Varaždin je imao dosta prostora, no nisu bili toliko opasni. Hajduk je stiskao sve više, kada je zabio prvi gol, utakmica je krenula u jednom smjeru. Hajduk je bio rastrčan, razigran. Zelenika je imao pet, šest vrhunskih obrana. Osjeća se promjena u Hajduku. Igrači su raspoloženiji, rastrčaniji, imaju drugačiju energiju.

Bjelica je također komentirao pobjedu vodećeg Hajduka.

– Veliku su pobjedu ostvarili u Osijeku. Danas isto zaslužena pobjeda. Krovinović je danas igrao u ofenzivnijoj ulozi, rezultiralo je golom. To je zbog toga što su dobili Žapera koji daje balans i defenzivnu stabilnost. Ta ekipa ima balans i dosta dobro izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.