Bjelica uoči uzvrata: ‘Benfica je zbog kvalitete u prednosti, ali hrvatski nogomet nije nepoznanica’

Foto: fah

“Mi smo došli odigrati dobro, pružiti sve od sebe i pokušati ponoviti igru kao u Zagrebu,” kazao je trener Dinama Nenad Bjelica na novinarskoj konferenciji na stadionu Luz uoči sutrašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo strateg je djelovao opušteno svjestan kako su ‘modri’ napravili odličan posao u prvoj utakmici u kojoj su slavili sa 1-0. Međutim, svjestan je kako Dinamo samo savršenom utakmicom može proći portugalskog velikana.

“Samo s perfektnom utakmicom možemo proći Benficu. Nemamo mi što čuvati rezultat. Ono što mi daje nadu je naša igra iz prve utakmice,” kazao je.

Dodao je kako očekuje agresivnog suparnika koji će od prve minute jurnuti po pogodak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očkujem agresivnu Benficu koja će krenuti napadački od prve minute i pokušati što prije zabiti gol. Gledao sam prošle utakmice u kojima su furiozno krenuli, a to očekujem i sutra.”

Bjelica je naglasio kako je Benfica zbog svoje kvalitete u prednosti, ali i dodao kako hrvatski nogomet više nije nepoznanica.

“Oni imaju prednost, ali mi to želimo neutralizirati na terenu. Naš plasman u četvrtfinale bi mnogo značio za hrvatski nogomet, premda hrvatski nogomet više nije nepoznanica. Reprezentacija je bila druga na svijetu, imamo najboljeg igrača na svijetu, Dinamo je nakon 50 godina ušao u osminu finala. Nismo niti mi tako loši.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je posljednju ligašku utakmicu igrala u ponedjeljak, pa su imali malo vremena za pripremu utakmice s Dinamom.

“To je njihova odluka, uvijek je bolje imati koji dan više. Igrali su u ponedjeljak navečer i vidjet ćemo hoće li to igrati kakvu ulogu. Znamo da neće biti lagano, ali imamo dovoljno kvalitete. Teško je Benfici naći slabost, ali vjerujemo u sebe,” kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.